Uusi tatuointi-ilmiö – tällaisia kuvia yli viisikymppiset ottavat!

Tatuoinnin ottaminen mielletään helposti nuorten ihmisten harrastukseksi, mutta viimeisen 20 vuoden aikana asiakaskuntaan on ilmestynyt myös ikäihmisiä. Blue Dragon Tattoo Studion tatuoija Eppu Walli kertoo, miten tatuointikulttuuri on muuttunut.

Eppu Walli on ollut tatuoijana 22 vuotta. Asiakaskuntaan kuuluu yhä enemmän myös vanhempia ihmisiä, joista vanhin on ollut 67-vuotias. Viikossa Walli tatuoi kaksi yli 50-vuotiasta asiakasta.

– He saavat lahjakortin esimerkiksi 60-vuotislahjaksi, Walli sanoo.

Ikääntyessä ihmisen iho ohenee, joten tatuoijan täytyy olla tavallista varovaisempi. Ihoon täytyy tehdä reikiä, mutta iho ei saa mennä rikki.

Asenteet ovat muuttuneet

Asenteet tatuointeja kohtaan ovat muuttuneet viimeisen 20 vuoden aikana. Mediassa nähdään juttuja tatuoimisesta, ja siitä on tullut oma taiteenlajinsa.

– Nähdään, että kuvat eivät ole vain panttereita tai tribaaleja. Ne voivat olla fotorealistisia eli valokuvan tarkkoja kuvia, Walli kertoo.

Tatuoinnit ovat saaneet yleisen hyväksynnän yhteiskunnassa. Se ei ole enää vain moottoripyöräilijöiden ja merimiesten tunniste. Myös kuvien symboliikka on menettänyt merkitystään. Esimerkiksi punainen ruusu ei enää merkitse sitä, että kuvan kantaja on ilotyttö.

– Kuvien symboliikka on suurimmaksi osaksi vanhentunut, ja niillä on merkitystä lähinnä sen genren kannattajilla, Walli vahvistaa.

Tatuointi mietitty tarkkaan

Pääsääntöisesti vanhemmat henkilöt ottavat pieniä tatuointeja. Ne ovat yleensä korumaisia, ja niihin liittyy jokin muisto. Tatuoinnin aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Ne voivat olla eläinhahmoja, kasveja tai potretteja.

– Vanhemmat asiakkaat eivät erityisemmin suosi mitään erikoista, vaan kuvien skaala on yhtä leveä kuin itähaitarikin, Walli tietää.

Useimmissa tapauksissa tatuointeja otetaan yksi. On toki heitäkin, jotka innostuvat laajentamaan kuvaansa.

– Käy myös niin, että kun ottaa yhden tatuoinnin, niin ottaa toisenkin. Varsinkin jos ottaa ensimmäisen sellaiseen paikaan, ettei itse näe sitä, Walli sanoo.

Iäkkäämmät ihmiset istuvat tatuointipenkkiin yleensä varmoin mielin. Kuvan ottaminen on mietitty tarkkaan, eikä mieli vaihdu samalla tavalla kuin nuorilla.

– Iäkkäämmät ovat sinut oman kroppansa kanssa, Walli toteaa.

Wallin mielestä tatuointitaide ei ole minkään ikäryhmän oma juttu, vaan sitä harrastavat nykyään kaikki. Tosin iäkkäiden asiakkaiden kuvat ovat hillitympiä kuin nuorten aikuisten.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat:Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat