Transvestiitti uskoo: Moni mies haaveilee naisten vaatteisiin pukeutumisesta

Hameissa viihtyvä mies Niina* sanoo, että transvestiitteja eli naisten vaatteisiin jatkuvasti tai silloin tällöin pukeutuvia miehiä on Suomessa enemmän kuin uskotaankaan.

Naiseksi pukeutuva mies Niina ei osaa suoralta kädeltä kertoa, paljonko hänellä on kohtalontovereita Suomessa.

– Tähän löytyy erilaisia lukuja. Riippuu miten transvestiitin määrittelee. Onko se mies, joka kokeilee vaimon vaatteita, vai joku, joka täysin avoimesti pukeutuu vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin? Rajanveto ei ole helppoa, Niina sanoo.

– Jos kaikki eri muodot lasketaan, varmasti 10 % väestöstä on transvestiitteja.

On niitäkin, jotka haluaisivat pukeutua, mutta eivät sitä tee. Niina uskoo, että monilla pukeutuminen jää haaveeksi ja toteutumattomaksi teoksi.

– Entä lasketaanko se, että jos nainen kokeilee miehensä aamutakkia tai paitaa? Onko sellainenkin ihminen sitten transvestiitti? Niina kysyy.

Niina miettii nykyaikaa muutenkin.

– Eikö joka toinen nainen pukeudu maskuliinisiin vaatteisiin? Tai otetaan esimerkiksi vaikka musta poolopaita, onko se feminiininen vai maskuliininen?

– Mutta onhan niitäkin naisia sitten, jotka ihan oikein erikseen haluavat pukeutua miehen pukuun tai frakkiin, Niina sanoo.

Suomessa toimii vain yksi transvestiittiyhdistys, Dreamwear Club, jonka jäsen Niinakin on. Yhdistys on valtakunnallinen.

– On varmasti tuhansia, jotka eivät uskalla tulla jäseneksi, vaikkapa siinä pelossa, että postiluukusta tulee jäsenyysmaksulappu. Monet pelkäävät sellaista turhaan, Niina sanoo.

– Monesti on sanottu, että se on niin hankalaa liittyä, miten muutkin suhtautuvat.

*)haastateltavan nimi muutettu

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat