Näin syntyy pääsiäisen paras menu

Tässä vinkkejä pääsiäispöytään, alkuruokia, pääruokia ja suussa sulavia jälkiruokia. Yhdistele mtv3.fin Makuja-sivuston vaihtoehdoista oma suosikkimenusi!

Pääsiäisenä on tapana herkutella pitkän kaavan mukaan. Tarjoile upea kolmen ruokalajin menu, ja aloita kevyesti, jotta jokainen varmasti jaksaa vielä pääruuan jälkeen maistella myös pääsiäisen makeita herkkuja.

Alkuruuaksi sopivatkin hyvin pikkupurtavat, esimerkiksi kevyet keitot tai salaatit. Ja mikä sopisikaan pääsiäiseen paremmin kuin appelsiininen porkkanakeitto. Oranssi värimaailma suorastaan houkuttelee pääsiäisen viettoon.

Appelsiininen porkkanakeitto

Porkkanakeitto. Kuva: Pirkka.

4 annosta, à 350 g
4 - 6 (350 g) porkkanaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
n. 7 dl vettä
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1. Kuori porkkanat ja sipuli ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuumennaöljy kattilan pohjalla ja kiehauta kasvikset öljyssä kunnes sipuli hiukan pehmenee.

2. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja noin puoli litraa vettä. Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.

3. Lisää loppu vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiinimehu ja raastettu kuori, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi lämpimiä voileipiä.

Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistettuja perunoita

1,2-1,5 kg naudan tai vasikan potkakiekkoja
2 sipulia
1 iso porkkana
1 kokonainen valkosipuli
1 palsternakka
1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
pippureita
muutama laakerinlehti
timjamia
rosmariinia

Leikkaa potkakiekkojen sivuun viillot ja mausta ne suolalla kauttaaltaan. Pyörittele jauhoissa ja ruskista juuresten kanssa nopeasti pannulla. Asettele paistetut potkat sekä juurekset uunivuokaan ja kaada mausteet sekä neste mukaan.

Sulje vuoka kannella ja hauduta uunissa 2 tunnin ajan 160 asteessa. Lisää lientä tarpeen mukaan. Liha on kypsää, kun se irtoaa luusta helposti.

Jälkiruuaksi makeaa mahan täydeltä

Suklaiset pashaleivokset. Kuva: Myllyn Paras Oy.

Pääsiäisen perinneherkkuihin kuuluvat pasha ja mämmi. Jos mämmi sellaisenaan ei maistu, kannattaa siitä tuunata esimerkiksi appelsiininen mämmimalja.

Pashasta puolestaan voi tehdä esimerkiksi suklaisialeivoksia tai pashajäädykkeen.

Katso lisää herkullisia pääsiäisreseptejämtv3.fin Koti & Makuja -sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat