Mainos

Näin risteili 90-luku: Kuvaaja paljasti hupaisimmat kuvansa

Valokuvaaja Ian Hughes, 45, ikuisti nuoruudessaan 90-luvun risteilyelämää. Nyt brittilehti The Telegraph on julkaissut sivuillaan hänen parhaimpia otoksiaan.

Ian Hughes toimi valokuvaajana viidellätoista Miamista ja Italian Genovasta lähtevällä risteilyaluksella. Vuosien varrella kameran eteen päätyi niin epätoivoisia perheitä, äkäisiä vanhoja miehiä kuin hilpeitä eläkeläisparejakin.

– Pääsääntöisesti nautin työstäni ja suosittelisin kaikkia parikymppisiä kokeilemaan työtä risteilykuvaajana. Peittoaa milloin tahansa toimistotyöskentelyn, Hughes sanoo.

Hughesin mukaan suurin osa matkustajista oli innoissaan kuvaajan ilmestyessä paikalle jopa kesken illallishetken – vaikkei ilo aina kuvista välitykään.

Hän kertoo tietävänsä kuvaajia, jotka työskentelivät samaan aikaan brittiläisillä risteilyaluksilla, joissa suhtautuminen valokuvaajiin oli toista maata. "Häivy, minulla on tee kesken!" oli varsin yleinen vastaus.

Toisinaan myös Hughesilla oli hankaluuksia asiakkaiden kanssa. Uransa kohokohdaksi hän kertoo tapauksen, jossa miesmatkustaja väitti hänen kutsuteen tämän vaimoa "kusipääksi". Hughesin mukaan kyseessä oli väärinkäsitys: mies ei ollut ymmärtänyt hänen aksenttiaan.

Tähdet, tähdet -ohjelman toisen kauden ensimmäisessä jaksossa matkattiin takaisin 90-luvulle legendaaristen pop-biisien aikakauteen. Jakson asiantuntijana Aikakoneesta tuttu Sani. Katso video!

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos