Martta paljastaa: Joulupöydän ehdottomasti tärkein muistisääntö!

Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen kertoo, millä tavalla joulun herkkuruoat säilyvät hyvinä.

– Kuvissa kinkun näkee aina kokonaisena pöydässä. Sitä mielikuvaa ei kannata noudattaa tosielämässä, Arja Hopsu-Neuvonen sanoo.

– Varsinkin isompi kinkku pitäisi tarjoilla vähän kerrassaan pöytään nostettavina viipaleina. Kinkulle ei tee hyvää, että sitä pidetään tunti–puolitoista pöydässä, laitetaan kylmään, nostetaan pöytään, laitetaan kylmään...

Pidä siis mielessä: paistettu kinkku kuuluu jääkaappiin. Siitä leikataan niin monta viipaletta pöytään kuin kulloinkin ruokailussa menee.

Rosollin ja muiden joulupöydän juhlaruokien tarjollepanon pitää olla yhtä lailla mahdollisimman optimaalinen.

– Laita esille kohtuullinen annos. Ruoka ei saa kulkea pöydän ja kylmän väliä, Hopsu-Neuvonen sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat