Ethän tee näin netissä? Seitsemän noloa mokaa

Oletko ajan hermolla teknologian suhteen, vai vierastatko uusia laitteita? Nämä seitsemän noloa virhettä paljastavat tumpelon tietokoneen käyttäjän!

Grandparents.com sivusto listasi seitsemän huonoa tapaa, joihin tottumaton tietokoneen tai kännykän käyttäjä voi sortua.

1. Kirjoitat vain Caps Lockilla

Kirjaimia on toki helppo lukea, kun ne ovat isoja. Tai ehkä haluat varmistaa ,että tyttäresi todella lukee lähettämäsi viestin. Useimmiten isoja kirjaimia käytetään kuitenkin ilmaisemaan huutamista tai sarkasmia, ja ne tulkitaan vähintään aggressiivisiksi. Jos sinun on siis vaikea nähdä, mitä kirjoitat, käytä caps lockien sijaan toimintoa, jonka avulla saat fontin näkymään isompana omalla näytölläsi.

 

2. Käytät sähköpostin sijaan tekstiviestejä

Jos todella haluat vaihtaa kuulumisia, soita tai laita vaikkapa sähköpostia. Tekstiviestit soveltuvat parhaiten pikaisiin kyselyihin, tervehtimisiin ja tapaamisten järjestelyyn. Tekstiviesti ei myöskään kaipaa pitkiä alku- ja loppuselostuksia, kuten kirjeistä tuttuja tervehdyksiä ja toivotuksia.

3. Vastustat Facebookia

Vaikka joidenkin edelläkävijöiden mukaan Facebook olisikin jo menossa pois muodista, on se yhä miljoonien suosima tapa jakaa kiinnostavia artikkeleita, hassuja kuvia ja omia ajatuksiaan ja kuulumisiaan. Monet sovellukset yhdistyvät automaattisesti Facebookiin, joten voit esimerkiksi seurata myös mitä musiikkia perheenjäsenesi kuuntelevat, missä he käyvät ja mitä pelejä he pelaavat.  

4. Et lähetä kuvia liitetiedostoina

Sähköposti on tehnyt kuvien lähettämisestä helppoa, mutta vastaanottajalle voi olla ongelmallista, jos lähetät kuvan sähköpostiviestin tekstiiin upotettuna tai isoimmassa mahdollisessa kuvakoossa. Jos raahaat kuvan suoraan koneeltasi sähköpostiin, esimerkiksi Gmail muuttaa sen sekavaksi koodiksi. Yahoo puolestaan lukee sen isona kuvana, jonka lataaminen kestää ikuisuuden. Varmuuden vuoksi kuvat kannattaakin lähettää liitetiedostoina.

 

5. Salasanasi on liian helppo

Hoidat lukuisia asioita verkossa salasanojen turvin: lähetät sähköpostia, asioit pankissa, käytät palveluita ja esimerkiksi shoppailet nettikaupoissa. Turvallisuutesi takaamiseksi sinulla todella pitäisi olla eri salasanat eri sivustoille, ja niiden pitäisi olla tarpeeksi monimutkaisia. Esimerkiksi password, 123456, abc123, qwerty ja 11111 olivat maailman yleisimpiä salasanoja vuonna 2012: ethän sinäkin käytä niitä?

 

6. Jos se ei ole rikki, et osta uutta

Luetko tätä artikkelia ikivanhalta 1990-luvun jättikoneelta? Vaikka vanha kone voi tuntua tutulta ja turvalliselta, siinä pitäytymällä jäät paitsi nopeudesta ja käytettävyydestä. Tarvitset kunnon työkalut saadaksesi eniten irti Internetistä. Vanhassa teknologiassa roikkuminen voi rajoittaa sitä, mitä pystyt tekemään ja kokemaan tietokoneen parissa.

 

7. Kirjotat sivuston osoitteen hakukoneeseen

Jos tiedät hakemasi nettisivun osoitteen, voit kirjoittaa sen suoraan selaimeen: sitä ei tarvitse hakea vaikkapa Googlen kautta. Sinun ei tarvitse myöskään vaivautua naputtelemaan http:// alkua, tai edes www:tä ennen itse osoitetta: selain lisää ne kyllä automaattisesti. 

Lähde Grandparents.com

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat