Mainos

Sairas Timo alkoi käyttää hopeavettä – Astma, flunssat ja antibiootit tipotiessään

Sairaalahoitoon kipeiden jalkojen takia joutunut Timo Landgren halusi päästä eroon antibiooteista. Niinpä hän alkoi juoda ja sumuttaa nenään itse valmistamaansa hopeavettä. Jalkakivut, astma ja flunssat hävisivät. Antibioottejakaan mies ei enää tarvitse.

Timo Landgren joutui viime vuonna kolme kertaa sairaalaan jalkojen imusolmuketulehdusten takia.

– Kehooni työnnettiin antibiootteja monta kertaa tiputuksessa ja kotikuureina. Panikoiduin lääkkeiden määrästä. Epäilin, että mahani ei enää kauaa kestäisi aina vain vahvempia antibiootteja. Halusin löytää vaihtoehtohoidon, Timo kertoo.

Koska Timolla ei omaishoitajana ollut varaa kalliisiin luontaistuotteisiin, hän lähti etsimään tietoa internetistä.

– Luin äijästä, joka oli muuttunut smurffin väriseksi juotuaan hopeaionivettä. Kommenteissa sanottiin, ettei hopeavesi oikein valmistettuna aiheuta sellaisia sivuvaikutuksia. Kiinnostuin asiasta ja aloin selvittää sitä enemmän. Harvardin yliopistossa tehty tutkimus puolsi lukemaani: sen mukaan oikealla tavalla valmistettu hopeavesi on turvallista.

Tislasi itse vettä

Innostunut Timo päätti kokeilla, voisiko hän hopeaveden avulla luopua antibiooteista. Netin avulla pystyi perehtymään valmistuksessa tarvittaviin laitteisiin.

– Hain kultasepältä 99,99-prosenttista hopealankaa. Kaksi 20 sentin pätkää maksoivat yhteensä 30 euroa, Timo kertoo.

Valmistuksessa käytettävän veden täytyy olla ehdottoman puhdasta ja tislattua. Niinpä Timo alkoi tislata sitä itse.

– Epäpuhtauksien määrä saa olla tislatussa vedessä vain 1–2 ppm, eli yksi tai kaksi hiukkasta miljoonasta. Hanavedessäkin epäpuhtauksia voi olla yli 100 ppm. Hankin veden laatua tarkkailevan mittarin, joka maksoi 50 euroa.

Koska omin päin tislaaminen osoittautui hyvin työlääksi, Timo alkoi myöhemmin ostaa veden valmiiksi tislattuna elintarvikelaboratoriosta.

Vääränlainen valmistus vaarallista

Miten hopeavesi sitten käytännössä valmistetaan?

Ensin Timo kaataa tislattua vettä lasiseen puolen litran kurkkupurkkiin. Sitten hän asettaa hopealangat pystyasennossa pahvin läpi purkkiin noin kahden sentin päähän toisistaan. Lankojen yläpäät yhdistetään hauenleukaliittimin tasavirtamuuntajan plus- ja miinusjohtoihin.

– Optimaalinen sähkövirta on 24 volttia ja alle yhden ampeerin. Omassa muuntajassani on 700 milliampeeria. Kun kytken muuntajaan virran, veteen alkaa muodostua hopeaioneja. Reaktio on nimeltään elektrolyysi, Timo selittää.

Tislattuun veteen ei missään nimessä saa lisätä minkäänlaisia nopeuttavia katalyyttejä.

– Silloin siitä tulee myrkkyä. Esimerkiksi smurffin väriseksi muuttunut mies oli käyttänyt valmistuksessa suolaa. Siitä muodostuikin hopeakloridia. Pitkään ainetta käytettyään mies sairastui argyriaan. Se tunnettiin ennen hopeakaivosten työntekijöiden tautina.

Säilytys valolta suojattuna

Puolen litran vesimäärässä elektrolyysi kestää noin tunnin.

– Kun vesi on kullankeltaista, siinä on 8–10 ppm hiukkasia. Siinä vaiheessa lopetan.

– Jos vettä haluaa käyttää vain ulkoisesti, siitä voi tehdä vahvempaakin, melkein ruskeaa. Mutta mitä pidempään elektrolyysi on käynnissä, sitä suurempia hiukkasia hopealangoista lähtee. Isot hiukkaset eivät tee hyvää, Timo sanoo.

Kun langat on otettu pois vedestä, nesteen annetaan vielä tummua noin vartin verran. Lopullista tuotetta Timo säilyttää huoneen lämpötilassa kaapissa valolta suojattuna, pipo päällä.

– Sillä tavalla vesi säilyttää sähkövarauksen puoli vuotta. Jos vesi on muovipullossa, varaus katoaa paljon nopeammin.

Sumuttaen nenään

– Aluksi join ja suihkutin hopeavettä nenään yhteensä pari desiä vuorokaudessa. Siinä on makea sivumaku. Mitä keltaisempaa, sitä karvaampaa. Hiukkaspitoisuudet ovat todella pienet hanaveteen verrattuna.

Nykyään Timo valmistaa hopeavettä puoli litraa pari kertaa kuussa.

– Käytän sitä oman olon mukaan. Jos jaloissa alkaa tuntua pahalta tai tulee flunssainen olo, laitan ainetta tyhjään suihkepulloon ja sumutan sitä nenään. Oireet häviävät lähes saman tien.

Jopa peräruiskeena

Limakalvoille sumuttaminen toimiikin itse asiassa paremmin kuin nesteen juominen.

– Hopeaveden pH on emäksistä, joten hapot neutraloivat sen mahassa. Kun se sillä tavalla menettää ionisuutensa, hyötyä ei ole niin paljon. Nenään sumuttamalla aine sen sijaan imeytyy limakalvoilta nopeasti verenkiertoon, Timo selittää.

– Jos on oikein kipeä, hopeavettä voi laittaa kehoon myös peräruiskeena noin 30 millilitran verran. Siten se imeytyy välittömästi verenkiertoon. Tein niin itse kerran aivan alkuaikoina, kun jalkani taas tulehtui ja kuume nousi. Olo helpottui muutamassa tunnissa.

Ei käytä enää antibiootteja

Timo sanoo vointinsa parantuneen hopeaveden myötä.

– En ole enää tarvinnut antibiootteja tai ollut flunssassa.

– Myös lievä astmani hävisi heti ensimmäisen viikon aikana – en ole enää käyttänyt astmapiippua kertaakaan. Kun hopeavettä kaataa vaikka yön ajaksi sellaisen ilmankostuttimeen, jossa ei muodostu kuumaa höyryä, se parantaa myös virusten ja bakteerien aiheuttamat sairaudet. Apua saa myös homeen sairastuttamiin keuhkoihin.

Timo luettelee yhä lisää hopeaveden hyötyjä.

– Loiset, hiivat ja sienet, kuten jalkasieni, häviävät. Hien hajukin katoaa suihkuttamalla hopeavettä kenkiin.

Lääkitsivät kissaakin

Timo väittää, että hopeavesi sopii ihmisten lisäksi kaikille nisäkkäille.

– Kun siskoni kissalla oli virtsatietulehdus, annoimme sille hopeavettä. Se parani vuorokaudessa.

– Suosittelen kiinnostuneille hopeaveden valmistukseen tarkoitetun laitteen eli hopeapulsaattorin hankkimista. Laitteen mukana saa hopealangat ja ohjeet. Elektrolyysiä ei tarvitse valvoa, sillä laite sammuu itsekseen, kun hopeavesi on valmista.

Hopeavettä voi ostaa myös valmiina joistakin luontaistuotekaupoista.

– Niiden pitoisuudet eivät tosin ole suuria, ja ne on tarkoitettu pääasiassa ulkoiseen käyttöön.

Timon lääkäri tietää hänen hopeaveden käytöstään, muttei ole kommentoinut sitä.

– Lääketeollisuus on tietysti tätä vastaan, koska se korvaa antibiootit, Timo sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat:Colourbox.com ja Lehtikuva


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Uusimmat: Studio55.fi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.