Sadun salaatti

Katkelma kirjasta Satu miesten maailmassa, toim. Maarit Huovinen.

Tästä minulla on kaksi erilaista versiota, arkisalaatti ja alkuruokasalaatti. Arkisalaatissani on aina tomaattia, kurkkua, amerikansalaattia, vähän hunajamelonia ja vähän retiisiä.

Kastikkeena on sitruunamehua tai omenaviinietikkaa ja hieman oliiviöljyä, ja se maustetaan valko- ja mustapippurilla sekä hyppysellisellä suolaa ja sokeria.

Salaattikastike tarjoillaan erillisestä astiasta.

Jos järjestän kotonani lady-lounaan ja salaatti on alkuruokana, pohja on sama kuin edellä: tomaattia, kurkkua – nyt kurkku leikataan ohuiksi suikaleiksi – ja amerikansalaattia. Salaattiin voi lisätä vielä hieman pieniä omenanpaloja tai hunajamelonin palasia. Salaatin päälle ripotellaan paahdettuja paahtoleivän kuutioita ja manteleita ja pähkinöistä hakattua rouhetta. Lopuksi annos koristellaan hanhenmaksaviipaleilla. Niitä tarvitaan yhtä monta kuin vierasta.

Sitruunakastike erikseen tarjottuna sopii parhaiten tämän salaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat