Mainos

Proud Age -koordinaattori lähetyksessä: Kunnat tulevat kilpailemaan vanhuksista

Proud Age -koordinaattori Anna Pylkkänen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miksi vanhukset ovat tulevaisuudessa suosittuja kansalaisia.

Ihmisten elinikä pitenee. Tänä päivänä Suomessa on 250 000 yli 80-vuotiasta, ja pian heitä on puoli miljoonaa. Kaikki eivät suinkaan ole vuodepotilaita vaan aktiivisia kansalaisia. Heillä on myös varallisuutta, ja he ovat valmiita maksamaan palveluista.

– Usein kun puhutaan vanhuksista, keskustelu ohjautuu pieneen marginaaliin eli heihin, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa, Proud Age -koordinaattori Anna Pylkkänen totesi.

Hänen mielestään vanhuutta ei voida määritellä ainoastaan sairauksien kautta. Ihminen saattaa elää monta vuosikymmentä niin, että hän on täysin kykeneväinen olemaan osana yhteiskuntaa, toimimaan ja kuluttamaan.

Proud Age -lehden artikkelissa todetaan, että tulevaisuudessa kunnat tulevat kilpailemaan vanhuksista. Tulevaisuuden vanhukset ovat kunnillekin mahdollisuus, koska he käyttävät palveluita, myös muita kuin terveyspalveluita.

– Me menemme joka tapauksessa sitä skenaariota kohti. Oikealla asennemuutoksilla se voi tapahtua nopeammin, tai sitten se tapahtuu hitaammin. Joka tapauksessa jossain vaiheessa tullaan ymmärtämään, mikä voimavara ikääntyneet ovat, Pylkkänen totesi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, millainen on uuden ajan rollaattori.

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos