Pirkko Arstila: Syöpä ei pidä värikkäästä ruuasta

Pirkko Arstila kokeili syöpähoitojen lisäksi paranemiseen kotikonsteja.

Syöpäsairaita neuvotaan välttämään lisäaineita. Amerikassa on tehty myös paljon tutkimuksia siitä, miten erilaiset ruoka-aineet vaikuttavat syöpään. Suomessa näitä juttuja pidetään huuhaana, mutta kun sairastaa syöpää, moni haluaa kokeilla kaikkea mahdollista apua.

– Syöpä on loinen. Järkeilin, että se syö samaa ruokaa kuin minä. On ravintoa, josta syöpä pitää, ja josta se ei pidä. Täytyy syödä enemmän sellaista ruokaa, mitä syöpä inhoaa, Pirkko Arstila sanoo.

Tutkimusten mukaan syöpä pitää broilerista ja sokerista. Sen sijaan syöpä ei siedä punaista väriä, joten esimerkiksi punaviini on sen inhokki. Myöskään muita värikkäitä ja samalla mausteisia ruokia tai parsakaalia syöpä ei voi sulattaa.

– En muuttanut kauheasti ruokavaliotani. Tosin kanaa en syönyt vuoteen, Arstila kertoo.

Ruokien vaikutuksesta syövän selättämiseen ei ole tieteellistä näyttöä. Vaikka broilerin ja sokerin välttämisestä ei olisi ollut hyötyä, niin ei se ole ollut Arstilalle ainakaan haitaksi.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat