Mainos
Mainos

Mitä eroa on 10 ja 300 euron aurinkolaseilla? Silmälääkäri vastaa

Miten edulliset 10 euron ja kalliimmat 300 euron aurinkolasit eroavat ominaisuuksiltaan? Silmätautien erikoislääkäri Tiina Leivo vastaa.

– UV-suojauksen suhteen ero on hyvin pieni, todennäköisesti sitä ei juurikaan ole. Ero muodostuu siitä, kuinka hyvät linssien optiset ominaisuudet ovat – eli eräällä tavalla näkemisen laadusta, ja kuinka hyvin ja millaisia heijastuksia lasi ehkäisee tai vääristyykö kuva. Mutta ero ei varmaan ole niin suuri, kuin euromäärä on, silmätautien erikoislääkäri Tiina Leivo kertoo Studio55.fi-lähetyksessä. 

Aurinkolaseja hankkiessa oleellisinta on tarkistaa, että laseissa on CE-merkintä. Merkintä tarkoittaa, että lasit vastaavat eurooppalaisia laatu- ja suojausstandardeja.

– Sen myötä niissä on UV-suojaus. Se on halvemmissa marketlaseissa että kalliimmissa, erikoisliikkeistä ostettavista laseissa. 

Aurinkolasien ominaisuuksiksi voi pohtia myös sävyä tai erityisominaisuuksia, kuten valon heijastumisen estäviä polaroid-linssejä. 

Uusimmat: Studio55.fi

0061cb Sivua ei löytynyt - MTVuutiset.fi
002dec

Uusimmat

00562
00491b
 
006e1

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

0 HTTP/1.1 404 Not Found Server: Apache-Coyote/1.1 Content-Type: text/html;charset=UTF-8 Content-Language: en-US Content-Length: 474 Date: Fri, 14 Dec 2018 21:31:41 GMT Cache-Control: max-age=10 Connection: keep-alive Resource not found
Resource not found

The requested resource does not exist.