Mainos

Aulikki jaksaa kansanparannuksen avulla fyysisessä työssä vielä 66-vuotiaana

Aulikki jaksaa paiskia kivuista huolimatta raskaassa maatalouslomittajan työssä − kiitos säännöllisten kansanparannushoitojen.

Aulikki on saanut tuta 26-vuotisen maatalouslomittajan uransa aikana, miten raskas fyysinen työ vaikuttaa kehoon, erityisesti tuki- ja liikuntaelimiin. Jatkuva kyykistely on vaatinut veronsa, etenkin polvien ja alaristiselän osalta.

Aulikki muistelee kärsineensä säännöllisesti erilaisista oireista jo 25 vuoden ajan.

− Esimerkiksi polvikierukka on siirtynyt pois paikaltaan, tuottanut kipua ja tulehtunut. Tai en ole saanut polvia koukkuun kivun vuoksi. Alaristiselässä on ollut iskiasvaivaan viittaavia oireita, Aulikki kuvaa.

Jatkuvista vaivoista huolimatta virallisesti eläkepäiviä viettävä Aulikki työskentelee yhä ammatissaan maatalouslomittajana. Jaksamisen salaisuus on yksinkertainen.

− Ensimmäinen osoite, mihin olen kipujen ilmaannuttua aina suunnannut, on kansanlääkintä, keskipohjanmaalainen nainen toteaa.

Kipulääkkeitä ei tarvita

Kaustisen Kansanlääkintäkeskus on Aulikille tuttu paikka. Sieltä 66-vuotias maatalouslomittaja on saanut kerta toisensa jälkeen avun kiputilan iskiessä.

− On tilanteita, joissa kansanparannus ei auta. Minun kohdallani se on auttanut sataprosenttisesti. Ei ole tarvinnut leikkausaikoja varailla.

− Aina vähän aikaa hoidon jälkeen pitää varoa, ja sitten sitä mennään taas kummasti, energinen Aulikki sanoo.

Lääkepurkin sijaan Aulikki luottaa jäsenkorjaajaan, joka palauttaa hetkessä kipuilevat nivelet ja nikamat toimintakuntoisiksi. Kipulääkkeisiin Aulikki ei ole joutunut juuri turvautumaan; harvoina kertoinakin lähinnä muissa vaivoissa.

Jäsenkorjaaja on hyvän terveyden ylläpitämisessä kuitenkin vain yksi lenkki. Vaikka kipu helpottaa hetkellisesti, itse vaiva on ja pysyy.

− Siksi pidän muutenkin kunnostani huolta: venyttelen, jumppaan, hiihdän ja uin.

Käynnit harventuneet

Aulikin viimeisin vierailu jäsenkorjaajan pakeille ajoittuu viime vuoden syksyyn. Nykyistä jaksamista edesauttaa se, ettei Aulikki työskentele enää joka päivä. Työ maatalouslomittajana ei myöskään vaadi enää yhtä paljon kyykkimistä kuin ennen, mikä on 175-senttiselle naiselle helpotus.

− Olen suositellut kansanparannusta muillekin tuttaville, jotka kärsivät samantyyppisistä vaivoista. Uskon, että ilman hoitoja en olisi enää työkunnossa., Aulikki toteaa.

Studio55/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos