Loihdi kunnon ateria neljälle kympillä

Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Sirkka King teki Studio55:lle kaksi ateriaehdotusta kymmenellä eurolla. Tässä ostoslista hintoineen ja loppusummineen.

Neljän hengen arkiaterian ostoslista

1 kg multaisia kesäperunoita 0,58 e

1 kg sipulia 1,60 e

500 g porkkanapussi 0,80 e

220 g parsakaali 0,50 e (2,25 e/kg)

tomaattimurska 0,57 e

600 g silakkafileitä 1,99 e

15% ruokakerma 0,89 e

2 kg hiivaleipäjauhoja 1,59 e

hiivapala 0,25 e

omenat Suomi punakeltainen 1,01 e (3,20 e/kg)

Näistä kalakeittoa neljälle, itse tehtyä hiivaleipää ja jalkkäriksi omena, yhteensä 9,78 euroa. Sipulit ja jauhot riittävät useammallekin päivälle, eikä ruokakermaakaan tarvitse kerralla yhteen keittoon holauttaa.

Kahden hengen parempi viikonloppuateria

kilon kukkakaali 2,64 e

2 isoa tomaattia 0,82 e (2,45 e/kg)

½ l kevytmaitoa 0,69 e

Kadett juustoraaste 1,95 e

ruukkusalaatti 0,85 e

100 g tummaa suklaata 1,33 e

vaahtoutuva 9% vaniljakastike 1,75 e

Tästä kahdelle perjantai-illaksi kukkakaali-tomaattigratiinia, salaattia ja suklaamoussea, yhteensä 10,03 euroa. Vaniljakastikkeesta jää vielä puolet seuraavaksi päiväksi. Yhteensä 10,03.

Kaikki muut tuotteet ovat kotimaisia, paitsi tomaattimurska ja juustoraaste. Ja suklaa, vaikka tehdas onkin suomalainen.

Lue myös:

    Uusimmat