Mainos

Kimmo Kiljunen kritisoi: Suomalaisten eläkeläisten rahat käyttämättä ulkomailla

Kimmo Kiljusen kertoo Studio55.fi -lähetyksessä, että samalla kun rahaa ei ole eläkkeisiin, eläkerahastot vain kasvavat.

Politiikko ja kirjailija Kimmo Kiljusen mukaan kaikkien hallitusten lähtökohtana 20 vuoden aikana on ollut, että hillitään eläkemenojen kasvua. Tämä on johtunut osin suurten ikäluokkien siirtymisestä eläkkeelle. Samaan aikaan eläkerahastoja on haluttu kasvattaa, jotta olisi varaa maksaa tulevat eläkkeet.

– Eläkerahastot kasvavat tunnissa lähes 40 000 euroa. Meillä siis kasvaa koko ajan jättimäinen kansallisomaisuus, pääsääntöisesti ulkomailla. Sitä ei käytetä Suomessa ollenkaan ja varaa ei ole eläkkeisiin.

Eläkkeet ovat 20 vuodessa kaksinkertaistuneet. Samanaikaisesti eläkerahastot ovat viisinkertaistuneet. Ne ovat nousseet 38 miljardista eurosta 183 miljardiin. Kyseessä on erittäin suuri summa.

– Meillä on eläkerahastoissa rahaa jo yhtä paljon kuin kansantuote on Suomessa (200 miljardia euroa). Eläkerahastoissa on yli kolme kertaa enemmän rahaa kuin mitä koko valtion budjetti (54 miljardia euroa) on, Kiljunen huomauttaa.

Kiljusen mukaan eläkerahastojen varoja käytettiin aiemmin kotimaiseen työllisyyteen ja kasvuun. Nykyään tilanne on muuttunut.

– Rahat eivät ole Suomessa. 70 prosenttia eläkerahoista, yli 130 miljardia, on siirretty ulkomaille ulkomaisiin pörsseihin. Siellä ne kasvavat korkoa.

Katso lähetyksestä Kimmo Kiljusen ehdotus tilanteen muuttamiseksi!

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos