Mainos

Kiinnostaako ekologinen elämäntapa? Näin pääset alkuun!

Ekologisuus näkyy vahvasti Keuruun Ekokylän asukkaan Jaanan arjessa. Vähemmälläkin panostuksella pääsee alkuun, Jaana kannustaa.

Jaana on asunut seitsemän vuotta 30 ihmisen muodostamassa yhteisössä, Keuruun Ekokylässä. Asukkaat ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen tähtäävään elämäntapaan, joka näkyy kaikissa kylän arjen toiminnoissa.

Jaanan kokemuksen mukaan ekologinen elämäntapa on helpompi omaksua, kun ympärillä on muita samanhenkisiä. Kokonaista Ekokylää tämä ei vaadi.

− Se helpottaa, että tekee yhdessä, vaikka naapuruston kanssa. Porukan henki vaikuttaa siihen, että ekologisuus on kivaa, Jaana sanoo.

Pieniä valintoja

Jaana muistuttaa, että ekologisuus lähtee aina ihmisen omasta halusta. Jokainen voi pysähtyä miettimään hetkeksi omaa kulutustaan. Onko kaikki, mitä haluan, todella tarpeellista?

− Ei tarvitse tehdä päätöksiä, että luovun jostain täysin. Oma elämäni menee vähän kausittain. Välillä minulla ei ole ollut autoa, nyt taas on, Jaana kuvaa.

Ekokylän pitkäaikainen asukas vakuuttaa, ettei ekologinen elämäntapa vaadi mittavia ponnisteluja. Jaanalla ekologisuus on solahtanut osaksi arjen keskeisiä toimintoja vaivattomasti.

− Keittiössä kun tekee ruokaa, sitä ihan automaattisesti kierrättää kaikki. Käytän kirppiksiä paljon, ja meillä on täälläkin sellainen, ekokyläläinen mainitsee.

Kuva: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos