Mainos

Keskustelupalstan säännöt

Studio55-keskustelupalsta on palvelu Studio55.fin katsojille, kuulijoille ja lukijoille. Palsta toimii ajatustenvaihtokanavana, jossa aikuiset ihmiset voivat keskustella keskenään niin ohjelman teemoista kuin myös muista kiinnostavista aiheista. Sana on siis hyvin pitkälti vapaa. Haluamme kuitenkin, että Studio55.fi-keskustelupalsta on miellyttävä paikka jutustella ja siksi keskustelun rajat määrittää tämä netiketti, Studio55.fin sääntö- ja ohjekokoelma. Tervetuloa keskustelemaan!

1. Kirjoitusoikeus

Sinun täytyy luoda oma käyntikorttisi, jotta voit ottaa osaa keskusteluun. Käyntikortin luomisen myötä rekisteröidyt nettisivujen käyttäjäksi. Rekisteröitymättömät käyttäjät voivat lukea keskusteluja, mutta eivät pääse kommentoimaan. Kun kirjaudut sisään tunnuksillasi, keskusteluihin avautuvat vastauslinkit.

2. Ikäraja

Studio55.fi-keskustelupalstan on tarkoitus antaa tilaa aikuisille ajatuksille. Siksi keskustelupalstan ikäraja on 50 vuotta.

3. Kirjoittajan vastuu

Jokainen yhteisön jäsen on vastuussa omasta viestistään. Keskustelussa on noudatettava Suomen lakia. Seuraavat asiat on otettava huomioon viestien kirjoittamisessa:

- Muista keskustelijoista ei saa esittää asiattomia tai loukkaavia kommentteja. Myös tiettyä ihmistä tai rajattua ihmisryhmää koskeva loukkaava kirjoittelu on kielletty.

- Rasistiset tekstit ovat kiellettyjä.

- Linkittäminen lainvastaiseen materiaaliin ja lainvastaisen materiaalin esittäminen on kielletty.

- Tekijänoikeuslailla suojattua materiaalia ei saa kopioida suoraan Studio55.fi-keskustelupalstalle. Kokonaisten artikkelien kopioiminen muilta nettisivuilta on siis kielletty.

- Yksityishenkilöiden henkilötietoja ei saa esittää ilman kyseisen henkilön suostumusta.

- Muita keskustelijoita ei saa kehottaa rikokseen tai väkivaltaan.

4. Viestien sijoittaminen ja sisältö

Studio55.fi-keskustelupalstalla on jokaisen päivän aiheelle oma keskustelualueensa. Jos oman viestin sisältö ei koske annettuja aiheita, sen voi kirjoittaa yleistä-osastoon. Väärälle alueelle sijoitettu viesti siirretään oikeaan paikkaan tai poistetaan kokonaan.

Keskustelupalsta on tarkoitettu rakentavaa ja asiallista ajatustenvaihtoa varten. Siksi viesteissä ei käytetä kirosanoja eikä HUUDETA eli käytetä isoja kirjaimia tarpeettomasti. Myös vieraita kieliä on hyvä välttää, jotta kaikki ymmärtävät viestien sisällöt.

Oman turvallisuutesi vuoksi viesteihin ei kannata lisätä omia yhteystietoja. Mikäli haluat antaa tietosi jollekin yhteisön jäsenistä, voit vaihtaa hänen kanssaan käyntikortteja. Kun oman käyntikorttisi asetukset sallivat vaikkapa puhelinnumeron näkymisen ystäville, voitte vaihtaa yhteystietoja käyntikortteja vaihtamalla.

Jos viestiketjuun ei ole kirjoitettu uusia viestejä viimeisen vuoden aikana, kyseinen ketju poistetaan. Näin palstan koko pysyy mukavampana ja aiheet löytyvät helpommin.

5. Ilmapiiri

Studio55.fi tavoittelee ilmapiiriä, jossa jokainen uskaltaa ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa kiusaamisen, syrjinnän tai halveksunnan kohteeksi joutumisesta. Muista, että omalla viestilläsi sinä olet vastuussa Studio55.fi-keskustelupalstan ilmapiiristä. Jos haluat, että sinua ja oikeuksiasi kunnioitetaan, osoita ensin itse kunnioitusta toisille.

Keskusteluissa esitetyt mielipiteet eivät välttämättä edusta Studio55.fin linjaa. Studio55.fi ei vastaa miltään osin keskustelussa esitetyistä väitteistä tai väitteistä johtuvista seuraamuksista. Sääntöjen vastaiset viestit poistetaan ja viestin kirjoittajan pääsy keskustelupalstalle voidaan estää.

Palstaa moderoidaan jälkikäteen ilmoitusten perusteella. Ole mukana pitämässä Studio55.fi-palstaa korkeatasoisena, ja ilmoita havaitsemasi asiaton tai sääntöjen vastainen viesti kunkin viestin lopussa olevalla "Ilmoita asiaton viesti" -painikkeella. Jos haluat viestisi tavoittavan ylläpidon, lähetä se palautelomakkeella. Ylläpidolle esitetyt kysymykset käsitellään normaalina lukijapalautteena: kaikki palautteet luetaan, mutta kaikkiin ei valitettavasti ehditä henkilökohtaisesti vastaamaan.

Tervetuloa Studio55.fi-palstalle keskustelemaan!