Mainos

Käyttöehdot

1. Mikä Studio55.fi on?

Studio55.fi on sisältökokonaisuus, joka koostuu nettisivustosta, tv-ohjelmasta ja netti-Sävelradiosta. Kokonaisuus on suunnattu yli 50-vuotiaille, sillä arvostamme elämänkokemusta ja perusteltuja mielipiteitä. Studio55.fi on myös vaikuttamisväylä, sillä haluamme kuulla mitä mieltä käyttäjät ovat palvelussa käsiteltävistä aiheista, millaisia aiheita he haluaisivat käsitellä, keitä vieraita nähdä, millaista musiikkia kuunnella sekä miten palvelua tulisi kehittää. Studio55.fin jäsenten mielipiteiden ilmaisupaikka on erityisesti nettisivuston keskustelupalstat, joissa on tilaa aikuisille ajatuksille. Vaadimme kuitenkin, että keskusteluissa käyttäydytään toisia kunnioittaen ja hyvien tapojen mukaisesti sekä yhteisön sääntöjä noudattaen.

Alta löydät tietoa niistä säännöistä, joita Studio55.fi-palvelussa tulee noudattaa. Sääntöjen rikkomisesta seuraa varoitus tai jopa jäsenyytesi lopettaminen. Myös muiden MTV Median tarjoamien sähköisten palveluiden käyttö voidaan kieltää. Jos syyllistyt rikokseen Studio55.fissä, sinua uhkaa syyte ja sinut voidaan tuomita rikoksesta: Studio55.fissä tulee noudattaa Suomen lakia.

Studio55.fi-palveluun sovelletaan näiden palvelun nimenomaisten käyttöehtojen lisäksi MTV Oy:n Sähköisten Palveluiden Yleisiä Käyttöehtoja. Voidaksesi käyttää tätä palvelua sinun on hyväksyttävä Studio55.fi-palvelun nimenomaiset käyttöehdot, MTV Oy:n Sähköisten Palveluiden Yleiset Käyttöehdot sekä MTV Oy:n Sähköisten Palveluiden Tietosuojalauseke. Lue säännöt tarkasti ja varmistu siitä, että ymmärrät ne. Jos säännöissä on jotain jota et ymmärrä, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse studio55(at)mtv3.fi. Ellet hyväksy sääntöjä, et voi rekisteröityä jäseneksi.

Käyttöehtojamme päivitetään ja muutetaan aika ajoin, joten kehotamme sinua lukemaan ne säännöllisesti (esim. kerran kuukaudessa), jotta olet tietoinen tekemistämme muutoksista ja päivityksistä. Muista, että sinua sitovat ne säännöt, jotka ovat kulloinkin voimassa.

2. Käyntikortti

Sinun täytyy luoda oma käyntikorttisi, jotta voit ottaa osaa keskusteluun ja vaikuttaa palvelun sisältöihin ja kehittymiseen. Käyntikortin luomisen myötä rekisteröidyt nettisivujen käyttäjäksi. Jokaisella jäsenellä on oma käyntikorttinsa. Rekisteröityessäsi sinun on annettava oikeat tiedot. Yritykset ja muut oikeushenkilöt eivät voi rekisteröityä jäseneksi ilman erillistä kirjallista suostumusta. Jokaisella jäsenellä voi olla ainoastaan yksi käyntikortti. Jos sinulla on useampia Studio55.fi-käyntikortteja tai jos olet antanut vääriä tietoja rekisteröityessäsi, jäsenyytesi voidaan poistaa.

Jäsenyys on ilmainen, mutta palvelumaksuja voidaan ottaa käyttöön tulevaisuudessa. Siinä tapauksessa ilmoitamme kuitenkin selvästi, mitkä palvelut ovat maksullisia ja mitkä sisältyvät ilmaiseen jäsenyyteen.

3. Ikäraja

Studio55.fi-kokonaisuuden on tarkoitus antaa tilaa aikuisille ajatuksille ja arvostaa iän tuomaa kokemusta. Siksi keskustelupalstan ikäraja on 50 vuotta.

4. Kirjoittajan vastuu

Jokainen Studio55.fi-yhteisön jäsen on vastuussa omasta viestistään. Keskustelussa on noudatettava Suomen lakia. Seuraavat asiat on otettava huomioon viestien kirjoittamisessa:

• Muista keskustelijoista ei saa esittää asiattomia tai loukkaavia kommentteja. Myös tiettyä ihmistä tai rajattua ihmisryhmää koskeva loukkaava kirjoittelu on kielletty.

• Rasistiset tekstit ovat kiellettyjä.

• Linkittäminen lainvastaiseen materiaaliin ja lainvastaisen materiaalin esittäminen on kielletty.

• Tekijänoikeuslailla suojattua materiaalia ei saa kopioida suoraan Studio55.fi-keskustelupalstalle. Kokonaisten artikkelien kopioiminen muilta nettisivuilta on siis kielletty.

• Yksityishenkilöiden henkilötietoja ei saa esittää ilman kyseisen henkilön suostumusta.

• Muita keskustelijoita ei saa kehottaa rikokseen tai väkivaltaan.

• Kaupallisten tuotteiden tai palveluiden mainosten julkaiseminen on kielletty.

• Kuvien, joissa esiintyy päihtyneitä ihmisiä tai seksuaalista häirintää, julkaiseminen on kielletty.

• Tietokonevirusten levittäminen on kielletty.

• Vaitiolovelvollisuuden rikkominen (koskee esim. lääkäreitä ja pappeja) on kielletty.

5. Viestien sijoittaminen ja sisältö

Studio55.fi-keskustelupalstalla on jokaisen päivän aiheelle oma keskustelualueensa. Jos oman viestin sisältö ei koske annettuja aiheita, sen voi kirjoittaa Muut aiheet -osastoon. Väärälle alueelle sijoitettu viesti siirretään oikeaan paikkaan tai poistetaan kokonaan.

Keskustelupalsta on tarkoitettu rakentavaa ja asiallista ajatustenvaihtoa varten. Siksi viesteissä ei käytetä kirosanoja eikä HUUDETA eli käytetä isoja kirjaimia tarpeettomasti. Myös vieraita kieliä on hyvä välttää, jotta kaikki ymmärtävät viestien sisällöt.

Oman turvallisuutesi vuoksi viesteihin ei kannata lisätä omia yhteystietoja. Mikäli haluat antaa tietosi jollekin yhteisön jäsenistä, voit vaihtaa hänen kanssaan käyntikortteja. Kun oman käyntikorttisi asetukset sallivat vaikkapa puhelinnumeron näkymisen ystäville, voitte vaihtaa yhteystietoja käyntikortteja vaihtamalla.

6. Ilmapiiri

Studio55.fi tavoittelee ilmapiiriä, jossa jokainen uskaltaa ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa kiusaamisen, syrjinnän tai halveksunnan kohteeksi joutumisesta. Muista, että omalla viestilläsi sinä olet vastuussa Studio55.fi-keskustelupalstan ilmapiiristä. Jos haluat, että sinua ja oikeuksiasi kunnioitetaan, osoita ensin itse kunnioitusta toisille.

Keskusteluissa esitetyt mielipiteet eivät välttämättä edusta Studio55.fin linjaa. Studio55.fi ei vastaa miltään osin keskustelussa esitetyistä väitteistä tai väitteistä johtuvista seuraamuksista. Sääntöjen vastaiset viestit poistetaan ja viestin kirjoittajan pääsy keskustelupalstalle voidaan estää.

Palstaa moderoidaan (asiattomia viestejä poistetaan) jälkikäteen ilmoitusten perusteella. Ole mukana pitämässä Studio55.fi-palsta korkeatasoisena, ja ilmoita havaitsemasi asiaton tai sääntöjen vastainen viesti kunkin viestin lopussa olevalla "Ilmoita asiaton viesti" -painikkeella.

Jos haluat viestisi tavoittavan ylläpidon, lähetä se palautelomakkeella. Ylläpidolle esitetyt kysymykset käsitellään normaalina lukijapalautteena: kaikki palautteet luetaan, mutta kaikkiin ei valitettavasti ehditä henkilökohtaisesti vastaamaan.

7. Muita sääntöjä

Edellä mainittujen lisäksi Studio55.fi-palvelussa pätevät seuraavat säännöt: et saa lähettää spammia, ketjukirjeitä, roskapostia tai sähköpostia, jolla on kaupallinen tarkoitus. Et saa myöskään levittää poliittista tai uskonnollista propagandaa.

Et saa käyttää muiden tietoja ja näin kirjautua sisään palveluun, yrittää tutkia systeemin haavoittuvuuksia tai yrittää murtaa turvallisuusvarmistimia, häiritä muita palvelunkäyttäjiä lähettämällä viruksia tai vastaavaa, etkä saa väärentää TCP/IP-tietoja tai osaa sähköpostin tiedosta.

MTV Medialla on oikeus tarkistaa kaikki tiedot, jotka laitetaan Studio55.fi-sivustolle ja poistaa sellaiset tiedot, jotka ovat sääntöjen vastaisia. Tämän lisäksi pidätämme muissakin tapauksissa oikeudet poistaa aineistoa kokonaan tai osittain, milloin tahansa, ilman perusteluja. MTV Media pidättää oikeuden olla myöntämättä kenelle tahansa jäsenyyttä, päätöstään perustelematta.

MTV Medialla on oikeus hyödyntää Studio55:n käyttäjien sivustolle julkaisemaan materiaalia Studio55.fin markkinoinnissa MTV Median sähköisissä medioissa (ml. televisio, internet ja mobiili). Jos huomaat, että sivustolta löytyy tietoa tai sisältöä, joka mielestäsi selvästi rikkoo sääntöjä tai lainsäädäntöä, voit tehdä siitä ilmoituksen painamalla erillistä "Ilmoita asiaton viesti" -painiketta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi.

8. Tekniikka ja virukset

MTV Media ei voi taata, että sivusto toimii aina sataprosenttisesti. Toimintoja voidaan välillä sulkea esim. ylläpitoa varten ja toiminnot voivat tästä tai muusta syystä olla suljettuina. Mahdollista tulevaa jäsenmaksua ei tästä syystä makseta takaisin, eikä muutakaan korvausta suoriteta. Toimintojen käyttöhäiriöiden takia aiheutuneita vahinkoja ei myöskään korvata, ellei kyseessä ole toimittamatta jätetyt maksupalvelut jne.

MTV Media pyrkii siihen, että Studio55.fi-palvelu on viruksista vapaa, mutta tätä ei valitettavasti kuitenkaan voida taata. Palvelun käyttö tapahtuu omalla vastuulla ja riskillä. Käytä aina omaa virustorjuntaohjelmaa ja poista tiedostoistasi virukset ennen kuin aloitat Studio55.fin käytön.

9. Väärinkäyttö, käyttökielto jne.

Muut Studio55.fin käyttäjät eivät näe käyttäjätietojasi, mutta tietokoneesi IP-osoite rekisteröityy. Rekisteröitymisen yhteydessä joudut varmistamaan henkilöllisyytesi myös matkapuhelinnumerosi avulla. Tämä tarkoittaa, että MTV Media tai poliisi voi jäljittää sinut.

Jos huomaamme, että käyttäjä laiminlyö sääntöjä, me lähetämme "abuse"-ilmoituksen kyseisen henkilön internetope-raattorille. Operaattoreilla on ankarat säännöt siitä, mitä heidän asiakkaansa saavat tehdä käyttäessään heidän palveluitaan. Jos näitä sääntöjä rikotaan, internetoperaattori ottaa usein yhteyttä käyttäjään, ja sulkee pahimmassa tapauksessa käyttäjän palveluidensa ulkopuolelle.

Ellet noudata sääntöjämme tai jos muuten käyttäydyt huonosti, sinut voidaan milloin tahansa, varoittamatta, sulkea Studio55.fi-palvelun ulkopuolelle. Mahdollista jäsenmaksua ei tässä tapauksessa makseta takaisin.

Jos julkaisemasi tieto tai aineisto on sisällöltään sellaista, että se johtaa vahingonkorvausvastuuseen kolmatta osapuolta kohtaan, sinun on varmistettava, että MTV Media jää korvausvastuun ulkopuolelle ja korvattava kaikki MTV Medialle aiheutuneet taloudelliset ja muut vahingot.

10. Käyttäjätietosi

Vain sinä saat käyttää profiiliasi ja käyntikorttiasi Studio55.fissä. Vastaat itse omasta käyntikortistasi ja käyttäjätiedoistasi, riippumatta siitä, onko kukaan muu käyttänyt niitä luvallasi tai luvatta. Vastaat myös siitä, että salasanasi ei leviä ja että käyttäjätietojasi ei käytetä väärin. Muiden käyttäjien käyttäjätietojen kopiointi, käyttö ja edelleen lähettäminen on kiellettyä. Ilmoita meille heti sähköpostitse osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi, jos huomaat jonkun käyttäneen käyttäjätietojasi.

Olet itse vastuussa siitä, että rekisteröityessäsi ja muussa sivuston käytössä Studio55.fissä antamasi käyttäjätiedot ovat oikeat. Väärien tietojen antaminen on kiellettyä ja niiden antaminen voi johtaa jäsenyytesi sulkemiseen. Rekisteröitymisen yhteydessä sinulta kysytään matkapuhelinliittymäsi numero, johon palvelussa käytettävä salasana lähetetään.

11. Henkilötietolain mukainen tietojen käsittely

Studio55.fi suojelee yksityisyyttäsi. Noudatamme niitä lakeja ja säännöksiä, jotka suojaavat yksityisyyttäsi. Vain muutamilla henkilöillä, joilla on erityinen toimivalta ja/tai jotka ovat MTV Median palveluksessa, on pääsy henkilötietoihisi.

Voidaksesi käyttää Studio55.fi-palvelua, meidän on käsiteltävä henkilötietojasi. Henkilötietojen käsittely tapahtuu henkilötietolain mukaisesti. Hyväksymällä nämä käyttöehdot valtuutat MTV Median käsittelemään palvelussa kerättyjä henkilötietoja alla kuvatulla tavalla, MTV Oy:n Sähköisten Palveluiden Tietosuojalausekkeen mukaisella tavalla sekä oheisen rekisteriselosteen mukaisesti. Jos et suostu siihen, että käsittelemme henkilötietojasi, et voi käyttää Studio55.fi-palvelua etkä myöskään voi rekisteröityä.

Studio55.fi tulee käsittelemään ja säilyttämään henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

• Markkinatutkimuksiin ja analyyseihin sekä Studio55.fi-jäsenten informointiin ja markkinointitarkoituksiin. Tiedonjakajana toimii aina Studio55.fi tai MTV Media.

• Toimituksen yhteenvetoihin ja tilastojen esittämiseen Studio55.fin jäsenistä ja Studio55.fin kehityksestä.

• Tilastollisten tietojen luovuttamiseen kolmansille osapuolille, esim. Studio55.fin yhteistyökumppaneille. Näistä tilastollisista tiedoista tiettyä käyttäjää ei ikinä voida yksilöidä, eikä kolmannella osapuolella tule olemaan pääsyä sähköpostiosoitteisiin tai muihin henkilötietoihin.

12. Muuta

Jäsenyyden eri toiminnot voivat vaihtua tai muuttua, ilman että MTV Media olisi tästä syystä velvollinen korvaamaan mahdollisia jäsenmaksuja.

Siitä huolimatta, että linkittäminen on kiellettyä Studio55.fi-sivustolla, linkkejä voi kuitenkin esiintyä. MTV Media ei vastaa näistä linkeistä eikä ole tarkastanut etukäteen niitä tai sivustoja, joille linkit johtavat. Studio55.fin ylläpidolla on oikeus poistaa tämäntyyppiset linkit milloin tahansa, syytä siihen ilmoittamatta. MTV Media pidättää oikeudet sulkea sivusto, jos käy ilmi, että liian monet käyttäjät laiminlyövät sääntöjen noudattamisen ja tämän katsotaan johtavan siihen, että Studio55.fi-sivustoa on mahdotonta ylläpitää sillä tavalla, että sivustot pysyvät mukavana ja turvallisena kohtaamispaikkana.

13. Vastuunrajoitus

Studio55.fi on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Studio55.fi ei kanna vastuuta jäsenten mielipiteistä tai toimista Studio55.fi-sivustoilla. MTV Media ei missään olosuhteissa vastaa vahingoista tai menetyksistä, saamatta jääneestä voitosta, välillisistä tai välittömistä vahingoista, jotka johtuvat palvelun käytöstä tai sisällöstä, kadonneista tiedostoista, rikkinäisistä tietokoneista, ylläpitokatkoista tai muusta vastaavasta.

14. Soveltuva laki ja oikeuspaikka

Näitä sääntöjä ja ehtoja tulee tulkita Suomen lakien mukaisesti ja näistä ehdoista ja säännöistä johtuvat riidat tulee ratkaista suomalaisessa yleisessä tuomioistuimessa, joko Helsingin käräjäoikeudessa tai käyttäjän kotipaikan yleisessä tuomioistuimessa.

MTV Media voi milloin tahansa ilman eri ilmoitusta muuttaa näitä käyttöehtoja. MTV Media informoi käyttäjiä näiden käyttöehtojen muutoksista palvelun yhteydessä. Käyttöehtojen muutokset tulevat voimaan MTV Median ilmoittamana ajankohtana. Käyttäjä hyväksyy muutokset itseään sitoviksi käyttämällä palvelua. Käyttäjän tulee lopettaa palvelun käyttö, mikäli käyttäjä ei hyväksy muuttuneita käyttöehtoja.

Jos sinulla on kysymyksiä tai ajatuksia näitä sääntöjä ja ehtoja koskien, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä sähköpostitse studio55(at)mtv3.fi.

Lisäksi voimassa ovat MTV:n yleiset käyttöehdot

Hyväksyessäsi nämä ehdot sinusta tulee Studio55.fin jäsen.