Mutkattomat vinkit Floridaan matkaavalle

Välitön ja elämänmyönteinen ilmapiiri vallitsee Floridan aurinkoisessa ympäristössä, eikä ole ihme, että osavaltio on monen matkaajan suosiossa ikään katsomatta. Muista nämä tärkeimmät fakta, kun matkustat Floridaan.

– Yhdysvalloissa sijaitsevan Floridan osavaltion pääkaupunki on Tallahassee.

– Dollarin kurssi on kesäkuun 2010 alussa noin 1.2.

– Aikaero Suomeen on seitsemän tuntia.

– Suurimmat kaupungit ovat Jacksonville, Miami ja Tampa.

– Pisin joki on Missouri, joka on pituudeltaan 4130 km.

– Noin 20 prosenttia väestöstä on espanjaa puhuvia osavaltion eteläisen sijainnin ja siirtolaisuuden vuoksi.

– Florida on Yhdysvaltojen 22. suurin osavaltio, ja sitä kutsutaan usein lempinimellä "Sunshine State", auringonpaiste-osavaltio.

– Suurin tulonlähde on matkailu, mutta appelsiinit, hedelmät ja rusinat ovat myös kovaa valuuttaa kaupanteossa.

– Floridan eteläosissa on intiaanireservaatteja, joissa on omat lainvalvojansa ja lakinsa.

– Floridaan suuntaavaan matkaajan kannattaa ehdottomasti vuokrata auto reissunsa ajaksi, sillä se on mutkattomin tapa matkustaa ympäri osavaltiota, jossa välimatkat saattavat olla hyvinkin pitkiä.

– Jos haet aktiivilomaa, niin Tampa on oikea paikka sinulle. Hyvien sääolosuhteiden vuoksi Florida on golfareiden paratiisi, ja Tampassa on lukuisia kenttiä, joilla pelata. Jos koti-ikävä iskee, voit käydä katsomassa paikallisen Tampa Bay Lightning -jääkiekkoseuran ottelun.

– Orlandosssa vieraillessasi käy Disney Worldissä, EPCOT Centerissä, Sea Worldissä tai Universal Studioilla. Vastaavanlaisia huvipuistoja et löydä muualta.

– Ostoshimo saattaa yllättää lukuisten kauppojen seassa, mutta muista, että verot tulevat ostosten päälle. Ravintoloissa verojen lisäksi tarjoilijalle kuuluvat yleensä tipit, joita ei erikseen veloiteta itse laskussa.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat