Mainos

Mutkattomat vinkit Floridaan matkaavalle

Välitön ja elämänmyönteinen ilmapiiri vallitsee Floridan aurinkoisessa ympäristössä, eikä ole ihme, että osavaltio on monen matkaajan suosiossa ikään katsomatta. Muista nämä tärkeimmät fakta, kun matkustat Floridaan.

– Yhdysvalloissa sijaitsevan Floridan osavaltion pääkaupunki on Tallahassee.

– Dollarin kurssi on kesäkuun 2010 alussa noin 1.2.

– Aikaero Suomeen on seitsemän tuntia.

– Suurimmat kaupungit ovat Jacksonville, Miami ja Tampa.

– Pisin joki on Missouri, joka on pituudeltaan 4130 km.

– Noin 20 prosenttia väestöstä on espanjaa puhuvia osavaltion eteläisen sijainnin ja siirtolaisuuden vuoksi.

– Florida on Yhdysvaltojen 22. suurin osavaltio, ja sitä kutsutaan usein lempinimellä "Sunshine State", auringonpaiste-osavaltio.

– Suurin tulonlähde on matkailu, mutta appelsiinit, hedelmät ja rusinat ovat myös kovaa valuuttaa kaupanteossa.

– Floridan eteläosissa on intiaanireservaatteja, joissa on omat lainvalvojansa ja lakinsa.

– Floridaan suuntaavaan matkaajan kannattaa ehdottomasti vuokrata auto reissunsa ajaksi, sillä se on mutkattomin tapa matkustaa ympäri osavaltiota, jossa välimatkat saattavat olla hyvinkin pitkiä.

– Jos haet aktiivilomaa, niin Tampa on oikea paikka sinulle. Hyvien sääolosuhteiden vuoksi Florida on golfareiden paratiisi, ja Tampassa on lukuisia kenttiä, joilla pelata. Jos koti-ikävä iskee, voit käydä katsomassa paikallisen Tampa Bay Lightning -jääkiekkoseuran ottelun.

– Orlandosssa vieraillessasi käy Disney Worldissä, EPCOT Centerissä, Sea Worldissä tai Universal Studioilla. Vastaavanlaisia huvipuistoja et löydä muualta.

– Ostoshimo saattaa yllättää lukuisten kauppojen seassa, mutta muista, että verot tulevat ostosten päälle. Ravintoloissa verojen lisäksi tarjoilijalle kuuluvat yleensä tipit, joita ei erikseen veloiteta itse laskussa.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos