Maailman korkeimmat näköalatasanteet – uskaltaisitko näihin?

Suurkaupungin valtavan koon tajuaa parhaiten yläilmoista katsellen. Hotels.com listasi kautta maailman korkeimmat näköalatornit, joista ihailla metropolien vilinää – ellei korkean paikan kammo estä!

Canton Tower, Kanton, Kiina

Pökerryttävään 600 metrin huippukorkeuteen kohoava Canton Tower tuskin voi jättää ketään kaupunkinäkymistä nauttivaa kylmäksi. Tornin ylin näköalatasanne sijaitsee “vain” 449 metrin korkeudessa. Mittakaavasta kertoo jotain se, että pelkästään näköalatasanteelle yltämiseen tarvittaisiin yli kaksi ja puoli Pohjoismaiden korkeinta (170 m) näköalatornia, Tukholman Kaknästornetia – antenneineen! Canton Tower on maailman viidenneksi korkein vapaasti seisova rakennelma.

Shanghai World Financial Center, Shanghai, Kiina

Shanghai World Financial Centerin 100. kerroksessa sijaitseva ylin näköalatasanne 474 metristä. Rakennus tunnetaan myös upeasta suunnittelustaan: se valittiin valmistumisvuonnaan 2008 vuoden parhaaksi pilvenpiirtäjäksi. Tornin huipusta erikoisen tekee sen suuri, puolisuunnikkaan muotoinen aukko, joka vähentää rakennukseen kohdistuvan tuulen voimaa. Aukko on tuonut pilvenpiirtäjälle leikkisän lempinimen: “Pullonavaaja”.

Burj Khalifa, Dubai, Yhdistyneet Arabiemiraatit

Burj Khalifa on korkein ihmisen koskaan pystyttämä rakennelma (829,8 m) ja myös lukuisten ennätysten ja äärimmäisyyksien rakennus. Pilvenpiirtäjästä löytyvät muun muassa maailman korkein ravintola, maailman korkein asuinkerros ja maailman korkein yökerho! Dubain ylellinen kauneus avautuu korkeuksista, kun sitä pääsee ihailemaan Burj Khalifan 452 metrin korkeuteen yltävältä näköalatasanteelta.

Tokyo Skytree, Tokio, Japani

Japanin-matkaajat voivat aloittaa vierailunsa Skytreehen nousemalla 350 metriä yläilmoihin Japanin toiseksi korkeimmalle näköalatasanteelle. Kun näkymät Tokioon toiseksi parhaalta vaihtoehdolta käsin on koettu, on ykkössija vain hissimatkan päässä: Skytreen ylemmällä tasanteella sata metriä korkeammalla! Skytreen suunnittelu on yhdistelmä perinteistä Japania ja neofuturistista tyyliä ja torni on – tyypilliseen japanilaiseen tapaan – rakennettu kestämään mahdollisia maanjäristyksiä.

CN Tower, Toronto, Kanada

CN Tower piti 34 vuoden ajan hallussaan sekä maailman korkeimman tornin ja korkeimman vapaasti seisovan rakennelman titteleitä, kunnes Burj Khalifa ja Canton Tower ohittivat Toronton ylpeyden. CN Tower on edelleen läntisen pallonpuoliskon korkein vapaasti seisova rakennelma. Korkeimmat näköalat vierailija löytää SkyPod-tasolta 464,5 metristä: kirkkaana päivänä sieltä voi nähdä jopa Ontario-järven toisella puolella Yhdysvalloissa sijaitsevan Rochesterin kaupungin tai maiden rajalla Niagaran putouksista kohoavat usvapilvet.

Willis Tower, Chicago, Yhdysvallat

Tämä pilvenpiirtäjä tunnetaan paremmin vanhalla nimellään Sears Towerina. Chicagon siluetissa korkeimmalla kohoava Willis Tower houkuttelee vuosittain yli miljoona matkaajaa ihastelemaan näköalatasanne Skydeckiltä avautuvia näkymiä. Skydeck tunnetaan myös loistopaikkana napsia huimannäköisiä valokuvia: lasiseinät ja -lattia luovat visuaalisen vaikutelman tyhjän päällä seisovasta näköalan ihailijasta. Willis Tower myös todistaa, ettei Chicagon lempinimi, “Windy City”, ole tuulesta temmattu: tuulisimpina päivinä tornin voi tuntea huojuvan hiuksenhienosti…

Lähde: Hotels.com

Lue myös:

    Uusimmat