Mainos

Reetta Meriläinen: Median ei tule lähteä mukaan huutoon ja tunnekaaokseen

Reetta Meriläinen näkee medialla suuren vastuun oikean ja tutkitun tiedon levittämisestä, kun digitalisaation myötä kuka tahansa voi jakaa omia mielipiteitään netissä.

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen Helsingin Sanomien entisen päätoimittajan Reetta Meriläisen mukaan Suomen mediaympäristö on tällä hetkellä sekavassa käymistilassa. Syitä mediakentän ongelmille ovat  digitalisaatio, markkinan vinoumat ja talouden laahaaminen.

– Nämä kaikki yhdessä aiheuttavat valtavan myllerryksen, Meriläinen sanoi lähetyksessä.

Meriläisen mukaan perinteisellä medialla on suuri vastuu tutkitun ja oikean tiedon levittämisessä, kun netissä kuka tahansa voi saada ajatuksiaan levitettyä.

– Siihen tunnekaaokseen, huutoon ja mielipide edellä -menoon ei kannata lähteä mukaan, vaan todella yritetään koko ajan kertoa, mistä on kysymys.

Meriläinen näkee myös tärkeäksi, että perinteinen media pitää kiinni arvokuudestaan ja luotettavuudestaan.

– Journalistien ammattitaito on sitä, että kaivetaan ja tarkistetaan tietoa ja etsitään sitä monesta lähteestä. Ja nimenomaan tietoa, ei asennetta tai mielipiteitä.

– Tämähän on suurta disinformaation aikakautta. Kaikki tuuttaavat omaa viestiään, omaa sanomaansa ja omaa politiikkaansa globaaliin verkostoon. Sieltä pitää osata kaivaa relevanttia tietoa.

Millaisena Reetta Meriläinen näkee printtilehden tulevaisuuden? Entä mitä hän sanoi median konservatiivisuudesta? Katso koko lähetys!

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos