Vesa Keskinen: Minua ei kannata kadehtia

Tuurin kyläkaupan menestykseen nostanut mies on pistänyt työnteon kaiken muun edelle.

Kun Vesa Keskinen sai Tuurin kyläkaupan hoidettavakseen vuonna 1994, hän päätti nostaa sen menestykseen. Päätös kävi toteen, sillä vuonna 2000 Tuurin kyläkauppa nousi liikevaihdoltaan Suomen toiseksi suurimmaksi tavarataloksi.

– Minulla oli lukuisia ideoita jo isäni alaisuudessa työskennellessäni. Tajusin, että meidän on erotuttava joukosta, sillä menestys vaatii erottautumista, Keskinen sanoo.

Keskinen kertoo isänsä halunneen keskittyä enemmän pelkkään ostamiseen ja myyntiin.

– Se on toki se leipä, mutta kansa haluaa myös sirkushuveja, Keskinen tiivistää.

Julkisuutta ja kovaa työtä

Kun menestystä alkoi kertyä, tuli sen mukana myös julkisuus.

– Yhtäkkiä ihmiset alkoivat pyytää nimikirjoituksia ja yhteisvalokuvia. Se tuntui oudolta. Edelleen ihmiset antavat paljon palautetta.

Keskinen kertoo erityisesti yli kuusikymppisten naisten ja rock-henkisten miesten kannustavan häntä ahkerasti.

"Naiset eivät pysy perässäni"

Keskinen ei näe mitään syytä, miksi häntä pitäisi kadehtia.

– Menestys on vaatinut veronsa. Minulla ei ole vaimoa eikä lapsia, sillä kukaan ei pysy perässäni. Olen uhrannut liikaa aikaa työlle, naisten on vaikea kestää sitä. Siksi he lopulta lähtevät suhteesta.

Menestys tuo mukanaan myös kateutta.

– Suoranaisesti en ole kohdannut kateutta, mutta minulla tuhat silmää ja korvaa, joiden kautta kyllä kuulen, ketkä ovat käärmeitä selkäni takana. Kateus on suomalaisissa kiimaakin vahvempi piirre, Keskinen toteaa.

– Uhraan elämäni työlle, ei siinä ole mitään kadehdittavaa. Tämä vain on minun elämäntapani. Kehottaisinkin kaikkia nauttimaan vapaa-ajastaan, puolisoistaan ja lapsistaan.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat