Tämä trendi vie suomalaiset metsään
Läheltä ja itse. Näin tuntuu ajattelevan moni metsään hinkuva suomalainen.
– Lähiruoka ja itse tekeminen ovat nousseet viime vuosina selviksi trendeiksi. Tämä näkyy etenkin sienestyksessä, jota harrastavat kaiken ikäiset, Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen sanoo.
Yrttien keruu on vielä tuloillaan.
– Luonnonyrttien kerääminen ei ole ollut tähän asti kovin yleistä, mutta nyt monet kokit ovat tehneet niiden käytöstä keittokirjoja. Uskon, että yrttejä hyödynnetään tulevaisuudessa yhä enemmän.
Kokkaustaidottoman ei tarvitse jäädä ulkopuoliseksi: Hopsu-Neuvonen sanoo, että ruoan laitto voi olla vain keruuharrastuksen sivujuonne.
– Paitsi ruokaa, luonnosta saa liikuntaa ja hyvän mielen. Se tekee hyvää kaikille.
Studio55.fi/Piia Simola
Kuva: Colourbox.com