Lukijat kertovat, miksi nukkuvat puolison kanssa eri huoneissa – ”Seksiähän tällaiset järjestelyt ainoastaan parantavat”

Studio55.fi pyysi eri huoneissa nukkuvia pariskuntia kertomaan, miksi he ovat päätyneet viettämään yöt rakkaansa kanssa erillään. Syitä olivat esimerkiksi valvottavat pikkulapset, kuorsaus, uniapnea, herkkäunisuus ja erilaiset vuorokausirytmit. Osalla seksielämä oli kuihtunut, osalla parantunut.

”Seksiähän tällaiset järjestelyt ainoastaan parantavat”

Mies alkoi kuorsata jossain vaiheessa, mutta nykyään myös minä kuulemma kuorsaan. Joten nukumme eri huoneissa. Itse asiassa mies nukkuu huoneessa, johon on eri sisäänkäynti eli minun yövalvomiset tai erikoiset heräämisajat eivät häiritse hänen untaan. Seksiähän tällaiset ”järjestelyt” ainoastaan parantavat.

”Ainoa, joka on tervetullut, on mun kissa”

Itse en nuku hyvin kenenkään vieressä. Haluan omaa tilaa ja oman täkin ja oman tyynyn. En halua, että kukaan kuorsaa vieressä tai kömpii vierestä yöllä veskiin tai mitään. Ainoa, joka on tervetullut samaan sänkyyn yöksi mun kaa, on mun kissa.     

”Lapsen syntymästä lähtien – rauhassa nukkumiseen tottui”

Olemme nukkuneet eri huoneissa 8 vuotta, lapsen syntymästä lähtien. Erillään nukkuminen alkoi aluksi siitä, kun vuorottelimme öitä itkevän vauvan vuoksi. Rauhassa nukkumiseen tottui, molemmat nukkuvat paremmin, kun ei herää jokaiseen toisen kääntyilyyn ja kuorsaukseen. Valitettavasti seksielämä on olematonta nykyään, mutta johtuu muista syistä kuin erillään nukkumisesta.

”Tarvitsen täydellisen rauhan”

En voisi kuvitella nukkuvani samassa sängyssä toisen ihmisen kanssa, koska nukkuessani tarvitsen täydellisen rauhan, hiljaisuuden ja yksityisyyden. Muut toimet voi hoitaa silloin, kun ei nukuta.

Yhdessä hyvä – ”Palasin takaisin rakkaani viereen”

"Emme nuku eri huoneissa, vaikka olisi mahdollisuus. En voisi nukkua ilman, että puoliso tuhisee toisessa huoneessa. Kyllä sen pitää meillä nukkua minun vieressä. Jos vaikka eks temporee tekee mieli, niin ei tarvi kömpiä toiseen huoneeseen. Voisi halut mennä, jos kömmin toiseen huoneeseen."

"Lapsen vauva-aikana nukuttiin eri huoneissa, jotta edes toinen nukkuisi paremmin. Aluksi olin järjestelyä vastaan, pelkäsin, että se erottaa meidät, vähentää läheisyyttä ja saa aikaan sen, että toista ei enää lähelle haluakaan ja järjestelystä tulee pysyvä. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt, vaan palasimme nukkumaan samaan sänkyyn, kun yöunet saatiin vakiinnutettua."   

"Nukkuminen tapahtuu jälleen samassa huoneessa. Miehelläni todettiin uniapnea, minkä vuoksi hän sai hengityslaitteen käyttöönsä. Laitteen ansiosta nyt ei enää kuorsaus ja öiset hengityskatkokset häiritse omaa untani, joten palasin takaisin rakkaani viereen."                                            

”Olemme kuin sisko ja veli”

Olemme nukkuneet eri huoneissa jo 10 vuotta, koska mies kuorsaa ja seksielämää meillä ei ole. Olemme kuin sisko ja veli. Mutta erilleen muutto mahdoton, koska olen työtön.    

”Suutuspäissään ukko muutti – en ota takaisin”

Olemme nukkuneet eri huoneissa yli 7 vuotta, enkä ole kertaakaan katunut. Olin aikoinani uutta vuotta viettämässä ystäväni kanssa, ja suutuspäissään ukko muutti toiseen kerrokseen nukkumaan. Jonkun kerran se on halunnut muuttaa takaisin viereeni, mutta en ota takaisin. Muutenkin meillä on huonot välit, ja eipähän tarvi kuunnella sitä kuorsaustakaan. On käynyt mielessä lopullinen erokin, mutta lottovoittoa ja uutta rakkautta odotellessa tämä saman katon alla asuminen on ollut edullisempaa minulle. 

”Kun on hyvin nukkunut yön, näkee myös puolisonsa hyväksyvin silmin”

Me nukumme välillä eri huoneissa. Syynä on kuorsaus ja sairaudet, joita on tullut molemmille. Kun on kipuja, nukkuu levottomasti, potkimista, sätkimistä. Silloin ei saa kumppanikaan nukuttua kunnolla.

On tärkeää, että kumpikin hyväksyy tämän asian. Miehelläni meinasi olla alkuun vaikeus sopeutua asiaan, mutta nyt tämä systeemi toimii hyvin. Seksielämäämme se ei ole vaikuttanut muuten kuin korkeintaan sillä tavalla, että jaksaa paremmin rakastella toisen kanssa. Ei se väsyneenä ole mitenkään houkuttelevaa. Meillä on ollut aina hyvin aktiivinen tämä puoli.

Kun on hyvin nukkunut yön, näkee myös puolisonsa hyväksyvin silmin ja päivän kirkkaampana. Me nukumme muutaman yön kuukaudessa erillämme, ja sitä on jatkunut nyt ehkä noin pari vuotta.          

”Meillä on hyvin erilainen vuorokausirytmi”

Nukumme eri huoneissa arkisin yhteisestä päätöksestä. Meillä on hyvin erilainen vuorokausirytmi töiden takia, ja minun on vaikea saada hyvin nukutuksi, jos toinen liikuskelee ja puuhailee samassa huoneessa.                   

”Alkuun tuntui, että läheisyys katosi”    

Lapsen synnyttyä mies muutti vierashuoneeseen. Kohta 4 vuotta nukuttu erillämme. Toisaalta nekin yöt kun lapsi on yökylässä, nukutaan nykyään erillään, sillä minua vaivaa miehen kuorsaus ja miestä vaivaa kuumuus, joka tulee lähekkäin nukkumisesta.

Välit ovat nykyään hyvät, vaikka alkuun tuntuikin, että läheisyys katosi. Seksielämään ei ole ollut vaikutusta. Erillään nukkumista eivät hämmästele ne, joilla on itselläänkin huonosti nukkuvia lapsia, muut kylläkin ihmettelevät ja eritoten epäilevät seksin vähentyvän erillään nukkumisesta. Itse olen iltaisin niin väsynyt, että sänkyyn on mukavampikin mennä vain nukkumaan, kyllä seksille löytyy parempaakin aikaa.            

”Koirat pyörii sängyssä”

Kumpikin asunut niin kauan yksin, että yhdessä vakituiseen nukkuminen vain ahdistaa. Lisäksi kun koirat pyörii sängyssä, niin tarttee paljon nukkumatilaa, ja siksi omat isot sängyt paremmat.

”Suosittelen lämpimästi muillekin”

Olemme nukkuneet eri huoneissa jo 15 vuotta  (olemme olleet avioliitossa 51 vuotta), koska minä olen herkkäuninen ja häiriinnyn kuorsauksesta ja jopa toisen raskaasta hengityksen äänestä. Myös jos menen aikaisemmin nukkumaan, en saa unta, kun tiedän, että makuuhuoneen ovi vielä käy. Yöllä en saa uudelleen unta, jos heräsin esim. kuorsaukseen, koska tiedän, että se voi alkaa uudelleen jonkin ajan päästä.

Mieheni vastusteli ja oli hiukan loukkaantunut, kun päätin siirtyä nukkumaan toiseen huoneeseen, mutta kyllä hän ymmärsi nämä syyt. Seksielämäämme tämä muutos ei ole juurikaan vaikuttanut, nyt vaan sovimme, kumman sänkyyn mennään...

On todella ihanaa, kun voi olla varma, ettei huoneeseeni tule kukaan sen jälkeen, kun suljen oven ja sanon hyvää yötä. Usein herään yöllä, koska olen huonouninen, mutta voin laittaa valot ja lukea tai tehdä ristikoita sängyssä ja nukahtaa taas uudelleen.

Aamulla mieheni antaa minun nukkua niin kauan kuin haluan, ja hän laittaa usein loput kahvit termospulloon minua varten. Suosittelen lämpimästi muillekin tällaista ratkaisua, jos tilaa on.

”Mies syyttää minua siitä, ettei nukuta samassa sängyssä”

Olemme nukkuneet eri huoneissa monta vuotta. Mieheni kuorsaa äänekkäästi ja on hengityskatkoja. Ei ole suostunut lääkäriin kuin vasta nyt. Todettu uniapnea. On vaikuttanut negatiivisesti. Kaikki on kärsinyt, koska mies syyttää minua siitä, ettei nukuta samassa sängyssä. Minä olen sitä mieltä, että minulla on oikeus nukkua kunnolla yöni.                    

”Vuosikymmeniä eri huoneissa”

Ollaan nukuttu vuosikymmeniä eri huoneissa. Meillä on kuitenkin 3 lasta. Mies kuorsaa ja kukkuu ja nukkuu illat ja on levoton. Itse olen nukuttanut aina lapset ja mennyt nukkumaan klo 22.

”Aviosuhdetta se ei ainakaan huononna”

Eri huoneessa ollaan nukuttu jo kauan... Hyvä yöuni on elintärkeä, ja kun toinen on kova kuorsaaja ja toinen pyörijä ja hyörijä sängyssä, niin kumpikaan ei saa kunnolla nukuttua. Eri makuuhuoneet on luksusta ja aviosuhdetta se ei ainakaan huononna – päinvastoin!

”Kuorsaus oli todella raastavaa”

Aviomieheni kuorsaus oli todella raastavaa, eikä siinä minua auttanut edes nukahtamislääke. Siirryin kymmenen vuoden kuuntelun jälkeen toiseen huoneeseen nukkumaan. Seksielämää meillä ei ollut yli 10 vuoteen ennen toiseen sänkyyn siirtymistäkään.          

Alkoi vuorotyöstä

Kun olin hoitotyössä, johon kuului yövuoroja, rupesin nukkumaan päivällä poismuuttaneen tyttäreni huoneessa, koska se huone oli varjon puolella eli päivälläkin hämärä. Nyt kun en ole työssä, nukun mieheni kanssa samassa huoneessa, mutta sängyt ovat eri seinillä. Minua häiritsee toisen hengitys, pyöriminen, hienhaju. Kuorsaaminen toisinaan häiritsee, mutta olen sanonut ”hiljaa”, niin mies on kääntynyt ja lopettanut kuorsaamisen.              

Kesäaikaan siirtyminen ei ole biologisesti järkevää

      

Lue myös:

    Uusimmat