Kohuja Korkeasaaressa

Eläimet herättävät ihmisissä tarpeen tullen voimakkaitakin tunteita. Muun muassa nämä tapaukset ovat nostaneet Korkeasaaren otsikoihin.

Paviaanit

Vaippapaviaanit olivat lähellä kokea karun kohtalon vuonna 2004, kun Korkeasaari ilmoitti suunnittelevansa luopuvansa eläimistä niiden asuttaman rakennuksen huonon kunnon vuoksi. Eläintarha halusi kunnostaa rakennuksen ja ottaa uusiksi asukeiksi apinoita, jotka sopivat paremmin Suomen oloihin.

Korkeasaari tarjosi paviaaneja muille eläintarhoille. Kun missään ei ollut tilaa, apinalaumaa uhkasi lopettaminen. Kansa älähti asiasta ja monien mutkien jälkeen paviaanit saivat jäädä eloon. Tarhan kunnostus hoitui yksityishenkilön tekemän lahjoituksen turvin.

Amurintiikeri

Amurintiikeri Manninen ei nostattanut vuonna 2006 yhtä suurta kohua kuin vaippapaviaanit, vaikka sen kohtalo oli päätyä lopetettavaksi. Syy toimenpiteeseen oli Korkeasaaren mukaan se, että samaa sukulinjaa olevia eläimiä oli jo paljon, ja lajin monimuotoisuus haluttiin säilyttää.

Mannisen päivät päättyivät 13-vuotiaana, kun tiikerit voivat eläintarhoissa elää jopa 20-vuotiaiksi.

Ahma

13-vuotiaan urosahman onnistui lähteä livohkaan häkistään tänä vuonna 8. maaliskuuta paksun lumikerroksen avulla. Ahma ehti jolkotella kuuden kilometrin päähän Korkeasaaresta, kunnes se havaittiin merivoimien kuljetusaluksesta ja palautettiin takaisin kotiinsa.

Karkulainen ei aiheuttanut vaaratilanteita, eikä ahma ole ylipäätään ihmiselle vaarallinen.

Flamingot

Korkeasaaren tuorein uutinen oli varsin ikävä. 9. huhtikuuta kaikki eläintarhan 16 chilenflamingoa löytyivät kuolleina ulkoaitauksestaan. Syylliseksi paljastui kettu, joka oli onnistunut pääsemään saareen jäitä pitkin.

Flamingojen aitaus oli riittävän korkea linnuille, mutta tarpeeksi matala ketun saavutettavaksi. Parven kuolema uutisoitiin ulkomaita myöten.

Tappajakameli

Vuonna 2007 Korkeasaaressa tapahtui yhteenotton kamelin ja aasin välillä. Ohikulkijat joutuivat todistamaan ikävää kohtausta, jossa kameli puri aasia turpaan ja sen seurauksena aasi menehtyi nopeasti. Kameli ei loukkaantunut rytäkässä.

Molemmat eläimet olivat uroksia. Selkkaus saattoi johtua niin sanotusti hormonien hyrräämisestä, sillä aitauksen muut naaraseläimet pysyivät tilanteessa rauhallisina.

Lähteet: Wikipedia ja Helsingin Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat