Mainos
Mainos

Juoksija, harjoita näitä lihaksia!

Lihaskuntoharjoitteet tukevat juoksuharrastusta.

– Juoksijan kannattaa tehdä oman kehon painolla syviä jalkakyykkyjä sekä askelkyykkyjä, joissa otetaan pitkä askel eteen. Ne ovat polvien kunnon kannalta loistavia ja myös venyttävät lihaksia. Juoksussahan on hirveän pienet kulmat, ja jos ei tee yhtään isompia lihaskuntoliikkeitä, niin tulee murheita, liikunnan erityisasiantuntija Matti Heikkilä sanoo.

Myös juoksijan selkälihakset sekä suorat ja vinot vatsalihakset kaipaavat harjoitteita.

– Selän kehittämiseksi on ehdottomasti muistettava tehdä etunojapunnerrusten tyyppisiä harjoitteita. Punnerrus on loistava ylävartalon lihaksille.

– Kun edellä mainittuja liikkeitä tekee kahdesti viikossa lenkin jälkeen, juoksukin alkaa tuntua juoksulta, Heikkilä sanoo.

Juoksu itsessäänkin harjoittaa koko kehon lihaksistoa.

– Lisäksi se vaikuttaa erittäin vahvasti hengitys- ja verenkiertoelimistöön eli hapenottokykyyn. Erityisesti loivaan ylämäkeen juokseminen on juoksijalle lajinomainen lihasvoima- ja hapenottoharjoite.

Kuva: Colourbox.com

Miten saadaan lisää lihasta? Lääkäri ja kehonrakentaja Jan Sundell antoi neuvoja aiheeseen liittyen Studio55.fi-ohjelmassa helmikuussa 2014. Katso video alta.

Uusimmat: Studio55.fi

0061cb Sivua ei löytynyt - MTVuutiset.fi
002dec

Uusimmat

00562
00491b
 
006e1

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

0 HTTP/1.1 404 Not Found Server: Apache-Coyote/1.1 Content-Type: text/html;charset=UTF-8 Content-Language: en-US Content-Length: 474 Date: Fri, 14 Dec 2018 21:31:41 GMT Cache-Control: max-age=10 Connection: keep-alive Resource not found
Resource not found

The requested resource does not exist.