Mainos

Ikääntyminen onkin ihanaa – tässä syyt miksi!

Jossain vaiheessa syntymäpäivät muuttuvat ilon aiheista stressin lähteiksi ja vanheneminen alkaa hirvittää. Ikäntyminen on kuitenkin iloinen asia – lue vaikka nämä esimerkit!

Ikä tuo viisautta

Et ehkä tiedä niin paljoa uusimmista teknologisista sovelluksista tai läpäisisi nykynuorten ylioppilaskoetta, mutta elämänkoulussa sinulle on karttunut enemmän viisautta kuin mistään kirjasta. Lisäksi uutta voi oppia vielä vanhemmitenkin, joten mietipä millainen tietovaranto sinulla lopulta onkaan käytössäsi!

Tiedon lisäksi elämänkokemus kerryttää osaamista ja ymmärrystä. Osaat todennäköisesti tehdä esimerkiksi parempia elämänvalintoja kuin nuorempana. Vasta varttuneempana osaamme laittaa asiat perspektiiviin ja nähdä niiden mittasuhteet paremmin.


Olet itsevarmempi

Nuoret ovat usein epävarmoja ja armottomia itselleen. Ajan kanssa olet todennäköisesti oppinut tuntemaan itsesi paremmin ja et enää välitä niin paljoa muiden mielipiteistä. Uskallat olla oma, upea itsesi!


Osaat selvitä elämässä

Kokemuksen myötä tiedät, että vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja että niistä selviää. Vanha kulunut sanonta pitää paikkansa: mikä ei tapa, vahvistaa. Pikkuasiat eivät hetkauta samalla tavalla kuin ennen ja olet todennäköisesti oppinut ymmärtämään, mikä on sinulle elämässä oikeasti tärkeää. Otat rennommin etkä jaksa loukkaantua pikkuasioista.


Tiedät mitä haluat

Itsetuntemuksen ja elämänkokemuksen myötä kypsempänä aikuisena tiedät entistä paremmin, mitä haluat elämältäsi. Tiedät, mikä sopii sinulle ja mikä ei, millaisten ihmisten ja asioiden parissa viihdyt ja mihin et halua enää tuhlata arvokasta aikaasi.Sinulla on enemmän omaa aikaa

Lapset lentävät pesästä, työura jää taakse – hienoa! Kun ruuhkavuodet ovat takanapäin ja kiireet helpottuvat, sinulla on todennäköisesti entistä enemmän omaa aikaa käsissäsi. Osaat myös arvostaa sitä enemmän kuin aiemmin ja tiedät, miten haluat sen käyttää.

Monet kokevat esimerkiksi isovanhemmuuden antoisaksi juuri siksi, että saa rusinat pullasta: voi nauttia hauskasta hetkestä pikkuisten kanssa tietäen, että päävastuu vekaroista on jo seuraavan sukupolven kontolla.


Olet todennäköisesti onnellisempi

Nuorempana ihmisillä on lukuisia stressinaiheita: miten pärjään urallani, saanko perustettua perheen, millaisen parisuhteen haluan… Elämä kuitenkin kantaa ja ikäännyttyäsi osaat ottaa jo rennommin. Nuoret voivat yllättyä tästä, mutta itse asiassa vanhemmiten ihmiset ovat useammin onnellisimpia ja tyytyväisimpiä elämäänsä.


Näin keholle käy iän myötä – katso!

Geriatri Roope Leppänen kertoi viime keväänä Studio55.fissä millaisia muutoksia meistä jokainen tulee aikanaan käymään lävitse.

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos