Antti Heikkilän ohje terveelliseen jouluun: Näin herkuttelet ilman sokeria

Antti Heikkilä kehottaa suomalaisia juhlimaan tänä vuonna joulua ilman perinteistä pöytävierasta: sokeria.

Vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja, lääkäri Antti Heikkilä neuvoo suomalaisia herkuttelemaan tänä jouluna ilman sokeria.

– Vähennä sokeria. Vaikka ei käyttäisi sokeria, voi silti syödä herkullisesti jouluna, Heikkilä lupaa.

Heikkilän mukaan sokeri on joulupöydän epäterveellisintä antia. Hän huomauttaa perinteisen suomalaisen ruokavalion olleen vähähiilihydraattista. Joulun aikaan syötiin lihaa ja läskiä, ja sokeri tuli joulupöytään vasta myöhemmin Ruotsin kautta, Heikkilä kertoo.

– Kun minä olin lapsi, ei ollut sokeroituja ruokia, Heikkilä muistelee.

– Nykyään sokeria laitetaan joka ruokaan lisäämään makua. Katso vaikka tuoteselosteita: löydät aina esimerkiksi glukoosia.

Mikä sitten neuvoksi, jos tekee makeaa mieli?

Jouluisessa ruokakirjassaan Pellingin joulu Heikkilä esittelee myös jälkiruokien ja leivonnaisten reseptejä. Herkut on makeutettu stevialla, mutta Heikkilä muistuttaa, ettei sitäkään tarvitse käyttää paljoa.

– Ruuassa on makeutta itsessään, kun sen valmistaa rauhallisesti ja oikealla tavalla. Silloin saa makeutta ilman sokeria.

Studio55.fi

Kuva: Rasalas

Lue myös:

    Uusimmat