Mainos

Anita Hirvonen: Viisastun joka päivä

63-vuotias Anita Hirvonen on monellakin tapaa harvinaislaatuinen ihminen. Yksi hänen suhteellisen epänormaaleista puolistaan on se, ettei ikä ole heilauttanut hänen psyykettään suuntaan tai toiseen.

Hirvosen äänestä voi melkein kuulla hämmästyksen, kun häneltä kysyy viidenkympin kriisistä. Aivan kuin Hirvonen ei olisi sellaisesta kuullutkaan, niin positiivisesti hän elämään suhtautuu.

− Ei minulle mitään tapahtunut, kun täytin 50 vuotta, ikinuori laulajatar sanoo.

Hetken mietittyään hän keksii, että jos ikä on jotain mukanaan tuonut, niin järkeä. Vuosien tuomat fyysiset rajoitteet eivät häntä juurikaan paina.

− Palautuminen ei ole niin nopeaa kuin ennen. Kun ajan kymmenen tuntia keikkamatkoja ja vedän itse keikan päälle, niin seuraavana päivänä kaipaan lepoa enemmän kuin nuorempana. Tai sitten ole vain tullut viisaammaksi ja tajuan levon tarpeen nykyään paremmin, Hirvonen nauraa.

Hänen elämänsä ehkä suurin muutos tapahtui 38 vuotta sitten. Siitä alkoi prosessi, joka vie häntä vielä edelleenkin päivittäin eteenpäin.

− Lopetin viinanjuonnin vuonna 1971. Minusta tuntuu, että olen viisastunut joka päivä sen jälkeen.

− Olen nykyään ylpeä siitä, että olen alkoholisti. Ilman sitä en olisi joutunut opettelemaan katsomaan ja ajattelemaan elämää eri näkökulmista, Hirvonen kertoo.

Hän on päättänyt, ettei anna iän määrätä tekemisiään. Samalla hän on pyyhkinyt elämän mittaiselta tehtävälistalta yhtä asiaa lukuun ottamatta kaiken pois.

− Minulla on vain yksi asia tehtävänäni. Minun pitää pystyä olemaan parempi ihminen. Se on elämän tarkoitus, Hirvonen vakuuttaa.

Yksi hänen elämänsä peruspilareista on usko. Sen avulla Hirvonen on oppinut ymmärtämään, ettei hänen tarvitse stressata liikaa. Se antaa hänelle valtavasti tukea elämässä.

− En murehdi asioista, joihin en voi vaikuttaa. Tilanteet eivät voi sopeutua minuun, vaan minun pitää sopeutua tilanteisiin.

Kaikesta päätellen Hirvonen on hyvin sinut itsensä ja elämänsä kanssa.

− Olen perusluonteeltani iloinen ja vähään tyytyväinen. Vaikka joskus ei ole ollut kunnolla ruokaa, olen ollut onnellinen siitä, että olen saanut olla siskojeni kanssa, Hirvonen kiittelee.

Uusimmat: Studio55.fi

Mainos