Vanhukset ilahtuivat 11 000 ystävänpäiväkortista – lähetä omasi!

Seniorisäätiön vanhainkotien asukkaat olivat ihmeissään, kun he saivat 11 000 ystävänpäivätervehdystä. Tulevaa ystävänpäivää odotetaan jo innolla.

Viime vuonna Seniorisäätiö pyysi lähettämään ystävänpäivätervehdyksiä vanhainkotiensa asukkaille. Ystävänpäiväkortit toivat vanhuksille niin paljon iloa, että tänä vuonna tempaus toteutetaan uudestaan.

Seniorisäätiön vapaaehtoistyön suunnittelija Silva Siponkoski kertoo, että kampanja ylitti kaikki odotukset. Vanhukset saivat jopa 11 000 ystävänpäivätervehdystä. Kortteja ja kirjeitä tuli ympäri maailmaa, jopa Japanista ja Etelä-Afrikasta asti.

– Olimme niin onnellisia, että meidän vanhukset saivat ystävänpäiväkortteja, ja niistä tuli suuren suuri ilo kaikille.

Kortteja ja kirjeitä tuli lopulta niin paljon, että niitä riitti jaettavaksi myös muihin vanhainkoteihin. Monet veivät ystävänpäivätervehdyksiä myös oman naapurustonsa vanhainkoteihin.

Korteista iloa ympäri vuoden

Siponkoski kertoo, että vanhukset hämmästelivät korttien valtavaa määrää. He ihmettelivät, voivatko nämä kaikki tosiaan olla heille, ja onpa ihanaa että ihmiset muistavat.

Korteissa oli kauniita tervehdyksiä ja runonpätkiä, osa lähettäjistä kertoi enemmänkin itsestään ja perheestään.

Koululuokilta tuli paljon itse tehtyjä kortteja. Kortteja ja niiden kauniita kuvia onkin ihasteltu ympäri vuoden.

Tuntemattomienkin lähettämät kortit ovat vanhuksille tärkeitä, sillä monet heistä ovat oman ystäväpiirinsä viimeisiä.

– Joku sanoi kortit saatuaan, että ei tunne, että on yksin maailmassa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Helsingin Seniorisäätiö toivoo vanhuksia ilahdutettavan ystävänpäiväkortein myös tänä vuonna. Heille voi lähettää tervehdyksen osoitteeseen:

Ystäväni

Helsingin Seniorisäätiö

Suovakuja 1

00660 Helsinki

Finland

Seniorisäätiö haastaa ihmiset muistamaan tervehdyksellä myös muita: yksinäistä vanhusta tai lasta, palvelutalon asukkaita sekä omia ystäviä.

Lue myös:

    Uusimmat