Suomalaisrokkarin ryhtiliike: Sauvakävelyä kolmesti viikossa, röökit ja bändärit pois keikkabussista

Manserokin kunkku Pate Mustajärvi opetteli viisikymppisenä hiljentämään tahtia pakon edessä.

Studio55.fi tavoitti Pate Mustajärven langanpäähän Popedan keikkabussista, jonka penkkejä Mustajärvi onkin kuluttanut ahkerasti menneenä kesänä. 55-vuotias Popedan nokkamies kuulostaa hyväntuuliselta kertoessaan että "Suomirokin epäjumalat" vähentävät kierroksia loppuvuonna.

– Nyt, kun se festarihulabaloo on loppu, on rauhallinen tahti, vain pari kolme keikkaa viikossa loppuvuoden ajan.

Mustajärvi on hiljentänyt vauhtia myös omassa elämässään. Perisuomalainen miestyyppi pysähtyy usein kuuntelemaan kehoaan vasta pakon edessä. Sellainen lienee myös Mustajärvi, joka on viime vuodet laittanut elämäntapojaan remonttiin.

– Se oli äkkipysähdys. Ei vaan jaksanut enää sillä tahdilla. Se oli kuin olisi naamalleen kaatunut, ei auttanut muu kuin pysähtyä, hän kuvailee tuntojaan neljä vuotta sitten.

Mustajärven uusiin elämäntapoihin kuuluu nykyään kuntoilu. Tampereen Ikurissa asuva rokkari on löytänyt alueen sauvakävelymaastot.

– Mää sauvon kolmesti viikossa. Se on kyllä hieno laji, Mustajärvi kertoo.

Bändin nokkamiehen ryhdistäytyminen näkyy myös keikkabussissa.

– Tässä on nyt pöydällä enregiajuomatölkki, puoliksi syöty sämpylä ja juhlamokkaa, Mustajärvi luettelee keikkabussin pöytäantimia

– Eikä muuten istuta tupakansavussa, hän lisää.

Fanit ovat fiksuuntuneet

Kysymykseen bändäreiden lukumäärästä bussissa Mustajärvi hekottaa, että eipä sellaisia ole viime vuosikymmeninä näkynyt.

– Nykyään mennään äijäporukalla, ja jos joku kysyy keikan jälkeen, missä on jatkot, vastaus on "80-luvulla". Nykyään bändin bussi ja hotellihuoneet ovat vain bändille tarkoitettuja paikkoja. Ehkä myös naisfanit ovat tulleet fiksummiksi, Mustajärvi tuumaa.

35 vuotta toimineen bändin fanikunta on uskollinen.

– Kyllä keikoilla bongaa yleisöstä usein tuttuja naamoja.

Entä millainen on tyypillinen Popedan fani?

– Kato se Tammerfesteillä tehty dvd, ei ne kaikki fanit ole vaan nelikymppisiä rasvanyrkkejä.

Kesällä tiiviisti Suomen festarilavoja keikkailleen Popedan pumppu näyttää pelaavan hyvin. Bändi nimittäin purkitti keikkailun lomassa studiolevyn, kolmen vuoden levytystauon jälkeen.

– Tietysti tämä on meidän paras levy, Mustajärvi kuvailee 26.10. julkaistua Voitto-albumia.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lue myös:

    Uusimmat