Suomalaismieheltä mieletön juoksusuoritus – tähän ei moni pysty!

Helsinkiläinen lehdenjakaja Ashprihanal Pekka Aalto on tullut toiseksi arvostetussa 3100 mailin eli 4988 kilometrin juoksussa New Yorkin Queensissa.

Ashprihanal Pekka Aalto saapui maaliin torstai-iltapäivänä noin kello 16 Suomen aikaa. Aika oli 46 päivää, 2 tuntia, 54 minuuttia ja 22 sekuntia.

Kilpailun voitti ukrainalainen Juri Trostenjuk ajalla 46 päivää, 1 tunti, 10 minuuttia ja 25 sekuntia. Aalto kykeni viimeisten päivien aikana kirimään kiinni ukrainalaisen johtoa, mutta ei lopulta aivan pystynyt saavuttamaan häntä.

Juoksuolosuhteiden kerrotaan olleen tänä vuonna erittäin kuumat ja vaativat. Viime vuonna Aalto teki juoksuhistoriaa voittamalla juoksun maailmanennätysaikaan: 40 päivää, 9 tuntia, 6 minuuttia ja 21 sekuntia.

3100 mailin juoksu on maailman pisin sertifioitu ultrajuoksu. New York Times kutsuu sitä ”ultramaratonien Mount Everestiksi”. Tämänvuotinen juoksu alkoi 19. kesäkuuta ja on jatkunut koko kesän. Aikaa matkan juoksemiseen on 52 vuorokautta eli tiistaihin 9. elokuuta saakka.

Juoksijat taivaltavat enintään 18 tuntia päivässä. Aallon päivämatka oli noin 107 kilometriä eli runsaan kahden maratonin verran – yhtäjaksoisesti 46 päivän ajan. Lepoa juoksijat saavat kuusi tuntia vuorokaudessa. Juoksussa kierretään 883 metrin pituinen sementtipintainen reitti 5 649 kertaa.

Tämänvuotinen juoksu on järjestyksessään kahdeskymmenes, ja sille lähti yhdeksän miestä ja kolme naista.

Vuonna 1970 syntynyt Aalto on Suomen ultrajuoksijoiden parhaimmistoa. Hän aloitti juoksuharrastuksen vasta 25-vuotiaana, mutta on ehtinyt juosta 3100 mailin juoksun 14 kertaa ja voittaa sen kahdeksan kertaa.

Lähde: Tiedote

Seitsemän maratonia seitsemällä mantereella seitsemässä päivässä

Uskomattomaan juoksu-urakkaan valmistautunut Marianna Zaikova vieraili Huomenta Suomessa tammikuussa 2015. Katso, millä mielin hän odotti Etelämantereelta alkavaa, 35 000 euroa maksavaa kierrosta.