Näin pääset muukalaislegioonaan – Suomalaisia edennyt upseereiksi asti!

Muukalaislegioonalaisella on oltava rautaiset lihakset ja terävä mieli.

Jos haluat värväytyä muukalaislegioonaan, sinun täytyy matkustaa Ranskaan. Rekrytointikeskukset sijaitsevat Pariisissa ja Marseillessin lähellä.

– Pakkaa tavarat mukaan, kerro kuka olet ja mitä haluat tehdä, kirjailija Kari Kallonen neuvoo.

Sinnikkyys pitää osoittaa ennen oikeaan palvelukseen päätymistä.

– Kukaan ei lyö heti nenän eteen sopimusta allekirjoitettavaksi viiden vuoden sitoumuksella, vaan ensin mennään leirille. Siellä kulutetaan aikaa esimerkiksi kuntoilemalla. Joka aamu kysytään, haluaako joku lähteä kotiin. Näin vältytään hetken mielijohteesta värväytyviltä ja todennäköisesti myöhemmin karkaavilta henkilöiltä.

Muukalaislegioonalaisten tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan.

– Alokkaat lähtevät alussa aivan pohjalta niin kuin missä tahansa muussakin armeijassa. Edetä voi vaikka kokiksi, sotilaspoliisiksi tai kouluttajaksi. Halutuimpiin tehtäviin kuuluu laskuvarjojääkäri, joksi myös monet suomalaiset ovat päätyneet.

Älykkyystesti säätelee etenemistä

Legioonalaisilta edellytetään teräksistä fyysistä sekä psyykkistä kuntoa.

– Arvioinnissa käytetään muun muassa perinteistä Cooperin testiä. Psyykkisiä arviointeja tehdään, koska legioona ei halua ongelmia tositoimissa. Ranskan kielen taito on eduksi, mutta ei välttämätön: se opetetaan alkeista lähtien. Englannilla pärjää.

Palvelukseen haluaville tehdään myös älykkyystesti.

– Sen tulos vaikuttaa uraan koko legioonassa oloajan. Jos havittelee pidempää uraa vaikka upseeriksi asti, testistä pitää saada tietty pistemäärä. Jos siinä ei onnistu, korkealle eteneminen on käytännössä mahdotonta, Kallonen kertoo.

– Suomalaiset eivät ole viime vuosina edenneet upseeritasolle, 1900-luvun alussa sitä kyllä tapahtui. Kersanteiksi heitä ylenee edelleen.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat