Discokuningatar Eini: Aluksi nuoret tuumasivat, kuka tuo mummo on!

Eini saa sekä ikäisensä että nuoren yleisön tanssijalan vipattamaan vauhdikkaalla disco-ohjelmistollaan.

Eini aloitti uransa iskelmädiscolaulajana. Kun tangobuumi vyöryi markkinoille 1980-luvun puolivälissä, disco alkoi hiipua taustalle. Muutoksen myötä myös Eini katsoi parhaaksi vaihtaa musiikkinsa tanssilinjalle.

− Tanssipuoli oli hyvä koulu, tykkäsin siitä kyllä. Mutta nyt se on saanut mennä taustalle, Eini sanoo.

Paluu vanhaan tapahtui 2000-luvun taitteessa. Vaihtoon menivät sekä bändi että ohjelmisto. Eini alkoi esittää pitkästä aikaa vanhoja discohittejään ja täydensi ohjelmistoa ulkomaisella 80-luvun musiikilla.

Vuonna 2003 ilmestynyt livetallenne avasi ovet myös bilepaikkoihin.

− Aluksi nuoret tuumasivat, kuka tuo mummo on. Mutta nyt myös nuori yleisö on löytänyt musiikkini. Netti on tämän suhteen äärettömän hyvä paikka. Osa nuorista on myös kuullut vanhemmiltaan vanhoja kappaleitani.

Eini pitää siitä, että esiintymisessä on show-elementtejä, pukeutumista ja heittäytymistä. Mukana saa kernaasti huutaa.

− Minulle on ollut aina tärkeää, että jengi lähtee mukaan. Katsotaan, tulenko sitten kuusikymppisenä taas lavoille, discokuningatar nauraa.

Ei kenenkään kopio

Einin kansainvälinen ohjelmisto sisältää Madonnan, Sabrinan ja Boney M:n kaltaisten ikivihreiden artistien tuotantoa. Laulaja itse seuraa aktiivisesti sekä kotimaisten että ulkomaisten kollegoiden tekemisiä.

− Ihailen energisiä naisia, jotka tekevät tätä hommaa täysillä: Tina Turneria, Paula Koivuniemeä, Katri Helenaa, Virve Rostia… Teennäisestä tyylistä en tykkää yhtään.

Kenenkään toisen kopio Eini ole silti ole koskaan halunnut olla.

− Se on se juttu, että löydät oman itsesi sieltä. Olen Eini kaikkine virheineni ja puolineni!

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat