Mainos

Tiesitkö tämän rasvoista?

Rasvahapot jaetaan tyydyttyneisiin ja tyydyttymättömiin rasvahappoihin. Tyydyttynyt rasva tunnetaan myös nimellä kova rasva. Mitä enemmän rasva sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja, sitä kovempaa se on olomuodoltaan.

Tyydyttymättömistä rasvahapoista muodostuu rasvojen kovettamisprosessin aikana transrasvahappoja. Niiden runsas nauttiminen yhdistetään sepelvaltimotautiin ja tulehdussairauksiin.

Eläinperäiset rasvat sisältävät yleensä suhteellisen runsaasti tyydyttynyttä rasvaa. Niihin lukeutuvat muun muassa voi ja rasvaseokset, maitotuotteet ja juustot sekä lihat ja makkarat.

Mainos

Osallistu keskusteluun

Uusimmat: Studio55.fi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.