Syö tällaista ruokaa – Laitat hanttiin diabetekselle

Vähärasvainen ruoka ehkäisee ja helpottaa diabetesta laskemalla painoa.

Diabeetikon ja tautia ehkäisevän kannattaa syödä vähärasvaista ruokaa.

– Rasvavalmisteiden on hyvä olla rypsiöljyperäisiä. Lihoissa, makkaroissa ja juustoissa kannattaa suosia vähärasvaisia tuotteita, sillä ne pitävät myös kolesterolitason alhaalla, diabeteslääkäri Markku Saraheimo sanoo.

Kuidut tekevät niin ikään hyvää ruokavaliolle.

– Ruis- ja kokojyväleivät ovat hyviä. Lisäksi päivässä pitäisi syödä 450 grammaa vihanneksia ja hedelmiä.

– Suomen Diabetesliitto on lanseerannut terveellisen ja suomalaisen Itämeren ruokavalion. Se sisältää paljon kalaa, joka on hyvä valkuaisen lähde, Saraheimo vinkkaa.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat