Iho kuntoon laserilla − näin se tapahtuu!

Esteettisten laserhoitojen suosio on tasaisessa kasvussa. Kirurgian professori Tom Schröder kertoo, mistä kehitys johtuu ja mihin esteettisiin toimenpiteisiin laseria käytetään eniten.

Yhä useampi päälle viisikymppinen hakeutuu tänä päivänä esteettisten laserhoitojen pariin. Toimenpiteiden määrä on kasvussa, eikä ihme.

Vaikka suurissa esteettisissä muutoksissa perinteinen plastiikkakirurgia on usein yhä toimivin vaihtoehto, monet toimenpiteet hoituvat tänä päivänä laserilla.

− Yritämme tehdä asioita, joilla saadaan hyvät tulokset, ja samalla asiakkaalle ei tule pitkiä sairaslomia tai komplikaatioita, laserhoitoihin erikoistunut kirurgi Tom Schröder sanoo.

Yläluomien korjaus yleisin

Schröderin mukaan tavallisin toimenpide esteettisellä alalla on yläluomien korjaus. Iän myötä yläluomi voi tulla niin raskaaksi, että se alkaa peittää näkökenttää. Ongelma, jossa näkökenttä peittyy, on tyypillinen erityisesti miehillä.

− Asia on hyvä hoitaa ihan terveydellisistä syistä, ja toimenpide voidaan tehdä laserilla. Laserin hyöty on siinä, että mustelmia ja turvotuksia ilmenee vähemmän ja luomi paranee nopeammin.

− Aika usein toimenpiteeseen kytketään alaluomien korjaus. Tavoitteena on hoitaa löysät silmäpussit, Schröder kertoo.

Laserhoito uudistaa ihon

Laseria käytetään paljon myös erilaisten ikääntymisen mukanaan tuomien muutosten tasoittamiseen.

− Jos kasvot ovat rupsahtaneet enemmänkin ja niissä on paljon löysää ihoa, tavanomainen kasvojenkohotus on oikea toimenpide. Mutta se ei vaikuta ihoon millään tavalla, Schröder huomauttaa.

Kirurgin mukaan on tavallista, että suun ympärystän iho on huonompi ja kärsineempi kuin muu kasvojen iho. Laserhoidolla iho saadaan uudistumaan: juonteet ja rypyt vähenevät ja ihon pinta nuorenee.

Laserhiontahoitoja, joihin liitetään niin sanottu kantasoluhoito, on ollut tarjolla puolentoista vuoden ajan. Niiden tavoite on palauttaa iho lähemmäs sitä, mitä se oli ennen iän tuomia muutoksia.

− Iho hiotaan, siihen tehdään pieniä reikiä laserilla, otetaan verinäyte ja eristetään verestä niin sanotut kasvutekijät, jotka levitetään edelleen hoidetulle iholle. Ne imeytyvät ihon sisään ja käynnistävät ihon uudisrakentamisen.

− Samaa hoitoa käytetään esimerkiksi hiustenlähtöön, Schröder kertoo.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat