Mainos

Asiantuntija kritisoi: Miten ruoka voi olla näin hankala asia?

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut tietokirjailija Mari Aulanko kritisoi ruokavalistuksen onnistumista.

Skarppaa terveydeksi -kirjan julkaissut johdon valmentaja ja tietokirjailija Mari Aulanko kertoo kirjoittaneensa kirjan haluttuaan jakaa tietoaan ravinnosta.

– Mutta kyllä tähän liittyy toinenkin asia. Semmoinen ärtymyksensekainen tunne on viime vuosina tullut, että miten ruoka voi olla näin hankala asia?

– Asiantuntijat kiistelevät keskenään ja mistään oikein ei tule sellaista tietoa, jota joku toinen ei heti kumoaisi. Siinä ihmisen pitää yrittää tehdä valintoja kaupassa ja tehdä ruokaa kotona.

Aulanko kritisoi myös paljon harjoitettua ruokavalistusta.

– Jos se toimisi, niin kaikkihan olisi hyvin. Mutta nyt näyttää siltä, että joko se ei toimi, (se on) huono asia. Tai jos se toimii, siis jos se menee perille, niin sekin on huono asia, koska se ei näytä vaikuttavan. Suomessa on yli puolet kansasta ylipainoista.

Aulanko puhuu, ei vain karppauksen, vaan skarppauksen puolesta. Ruoan ja ruokavalion suhteen tulisi ryhdistäytyä ja terästäytyä.

– Mielelläni lisään siihen myös lisäsanan ottaa itse vastuuta. Herätä niin, että opiskelee itse sitä, mikä sopii minulle.

Mitä on viljapaasto? Mitä hyötyjä viinittömällä, viljattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla Aulangon mukaan on? Katso koko lähetys!

Mainos

Osallistu keskusteluun

Uusimmat: Studio55.fi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.