Tee makumatka Unkariin – Testaa nämä herkulliset reseptit

Huomenna Studio55.fissä tehdään nojatuolimatka Unkariin kokki Sami Garamin seurassa. Makumatkan voit tehdä myös omassa keittiössä: tässä muutama herkullinen unkarilainen resepti!

Testaa neljää herkullista ja tuhtia reseptiä unkarilaisen keittiön sydämestä.

Unkarilainen gulassi

1 kg naudan etuselkää tai rintaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattipyreetä

3/4 dl paprikajauhetta

1 litra lihalientä

voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha 2 cm:n paloiksi. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet.

Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja ruskista ne paistinpannulla. Kun lihakuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne pataan. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla yhdessä tomaattipyreen kanssa ja siirrä sitten pataan. Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja jätä pata hautumaan tunniksi.

Tarkista maistamalla, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla

Pörkölt

600 g porsaan suikalepaistia

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

3 rkl paprikajauhetta

2 rkl tomaattipyreetä

4 rkl öljyä

2 lihaliemikuutiota

mustapippuria

1 dl smetanaa


Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljyä padan pohjalla ja lisää joukkoon sipulit ja lihat. Ruskista kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhe, tomaattipyree ja mustapippuria.

Ruskista edelleen varoen, etteivät mausteet pala pohjaan. Lisää lihaliemikuutiot ja vettä ja hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet. Aikaa kuluu tunnin verran riippuen lihan laadusta.

Lisää kastikkeeseen aivan lopuksi smetanaa. Tarjoa makaronin tai galuskojen kanssa.

Galuskat

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

2 dl vettä

1 kananmuna

suolaa


Sekoita vehnäjauhot, öljy, vesi ja kananmuna sileäksi taikinaksi. Mausta suolalla ja anna taikinan levätä tovi.

Keitä suuressa kattilassa suolalla maustettua vettä. Pudottele tai pursota pieniä, sormenpään kokoisia kokkareita taikinaa kiehuvaan veteen ja keitä kunnes galuskat nousevat pintaan.

Siivilöi ne ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Unkarilaiset täytetyt paprikat

6 punaista paprikaa

Täyte:

500 g nautajauhelihaa

1 muna

1 dl keitettyä riisiä

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl paprikajauhetta

4 keitettyä perunaa puristettuna

muskottia

1 dl juustoraastetta

suolaa ja mustapippuria


Sekoita jauhelihaan muna, riisi, tomaattipyree, paprikajauhe, suola ja pippuri.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Laita vähän puristettua perunaa jokaisen paprikan pohjalle, ripauta hiven muskottia päälle ja nokare voita. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripota päälle juustoraaste. Paista uunissa 35-40 minuuttia.

Lähde: MTV3 Makuja

Studio55.fi-ohjelmassa tehdään nojatuolimatka Unkariin kokki Sami Garamin seurassa keskiviikkona 21. marraskuuta klo 9.25. Lähetys on katsottavissa myös netissä ja Katsomo.fissä.

Lue myös:

    Uusimmat