Oluenjuojan unelma: Maailman parhaat terassit

Mihin sitä tänään menisi nauttimaan lasillisen viiniä tai viileän huurteisen? Jos lähiostarin baari tuntuu liian tylsältä vaihtoehdolta, kokeile vaikkapa maailman tunnelmallisimpia terasseja!

Travelandleisure.com listasi maailman parhaat terassit. Terassit valittiin parhaiksi ympäristön, tarjoilun ja tietysti olutvalikoiman perusteella, ja mukaan pääsi niin kiinalaisia, saksalaisia kuin tsekkiläisiäkin ravintoloita.

Hofbräuhaus, München

1589 perustettu panimo luottaa alkuperäiseen vetovoimaan niin ulkonäön kuin valikoimansakin puolesta. Terassin keskellä kasvaa tunnelmallisia kastanjoita, jotka tarjoavat varjoa kuumana päivänä.

Oktoberfestin aikana juhlaväki siirtyy terassilta Hofbräu-Festzelt -telttaan. Tarjolla on paljon sianlihaa: travelandleisure.com suosittelee Brotzeit-lautasta, jolta löytyy kolmella tavalla valmistettua sianlihaa. Myös vasikanlihamakkaroita kehotetaan kokeilemaan tuoreiden suolarinkilöiden ja sinapin kera. Talon olutta saa tummana, vaaleana ja vehnäoluena. Kokeile omaasi vaikkapa sitruunalla maustettuna!

Café Vlissinghe, Bruges, Belgia

Brugesin vanhin pubi on perustettu jo 1515. Café Vlissinghessa on vanha kivipiha, jossa voi nautiskella lageria. Sadesään sattuessa juhlaseurue voi siirtyä sisätiloihin takan ympärille.

Ruokalistalta löytyy jokaiselle jotakin: valittavana on muun muassa makaronia ja juustoa, paahdettuja leipiä tai pekoniin käärittyä vuohenjuustoa hunajalla. Oluthanoista virtaa Jupileria, Brugse Zot Blondea ja Leffe Brunea. Pullotettujen oluiden joukosta löytyy jännittäviäkin vaihtoehtoja, kuten Tripel Karmeliet ja Framboise Belle Vue.

Wudaokou Beer Garden, Peking

Wudaokou Beer Garden on sisustettu energiaa uhkuvien maalaismessujen tapaan. Ruoka- ja olutpisteet kiertävät keskellä seisovaa telttaa, jossa seurue voi jatkaa ilonpitoa pitkälle yöhön. Ruokalistalta nälkäinen vieras voi tilata kaikkea kiinalaisista mykyistä korealaisiin grilliherkkuihin ja jenkki-hotdogeihin. Olutpuolella tarjotaan Yangjingia ja Tsingtaota. Suuri pullo maksaa alle dollarin, siis noin 70 senttiä.

Letna Beer Garden, Praha

Letenske Parkista löytyvä puistoravintola tarjoaa ihanan näkymän Prahan vanhaan kaupunkiin, silloille ja Vltava-joelle. Keittiössä valmistetaan runsain täyttein varusteltua pitsaa, jonka kyytipoikana voi nauttia tsekkiläistä Crisp Gambrinus -olutta.

Bohemian Hall & Beer Garden, Queens, New York

Urbaani pakopaikka, jonka pitkissä pöydissä on tilaa kaikille. Sateen varalta paikalla on irrotettava kate, ja kesähelteessä varjoa tarjoavat lukuisat puut. Paikka onkin auki vuoden ympäri. Ruokalistalta matkaaja voi tilata tsekkiläisiä, ulkogrillissä valmistettuja herkkuja, ja hanasta laseihin virtaa Staropramenia, Hoegaardenia, ja Krusovicea. 11 eurolla saa olutkannun, josta riittää jaettavaksi.

The Flask Tavern, Lontoo

Vuonna 1663 rakennettuihin talleihin sijoitetussa baarissa kummittelee: tarina kertoo, että onnettoman rakkauden vuoksi itsensä surmannut baarin emäntä vierailee edelleen "Flaskissa". Puupaneelein sisustetussa rauhallisessa baarissa on myös hilpeä puutarha, jonka lämmittimet pitävät vieraat lämpiminä.

Kesäisin vieraille tarjoillaan grilliherkkuja, purilaisia ja makkaraa. Syksyllä siirrytään perinteiseen pubiruokaan, kuten fish and chips -annoksiin. Juomavalikoima on englantilaisten pubien mukainen, ja kurkkuunsa voi kulauttaa vaikkapa Bulmers-siideriä.

Luong Son, Ho Chi Minh City

Luong Sonissa kohtaa paljon paikallisia, eivätkä turistitkaan kavahda edullisia grilliherkkuja. Lisäksi paikan tarjoilijat puhuvat englantia ja tarjoilevat sujuvasti satoihin pöytiin. Oluen sijaan tämän ulkoravintolan pääasiallinen viehätys onkin ruoka: tee-se-itse-grillissä voi valmistaa kaikkea yksinkertaisesta valkosipuli-naudanlihasta katkarapuihin, jotka tulee itse myös saada hengiltä. Saigon-olut on kylmää ja virkistävää.

Café Sound Garden, Amsterdam

Café Sound Garden sijaitsee Singelgrachtin kanaalilla, ja sen tunnelmassa on särmää: vieraita hemmotellaan alternative-musiikilla, graffiteilla ja tikanheitolla. Aurinko lämmittää pöytiä, joista on oiva näkymä kanaalissa seilaaville veneille. Ympäröivän monikulttuurisen naapuruston mukaisesti ruokalistallakin on muun muassa turkkilaista kebabia. Olut on paikan nuorekkaan imagon vuoksi edullista, joten kokeile rauhassa kaikkea 15 pullotetusta oluesta viiteen hanalaatuun.

Augustiner Bräu Kloster Mülln, Salzburg, Itävalta

1600-luvun tyylisen ravintolan terassilta löytyy 1500 istumapaikkaa, joten et taatusti joudu seisoskelemaan! Ravintolan yhteydessä on Delicatessen Arcade, josta voi ostaa paikallisia herkkuja. Miten olisi savustettu makrilli rapean retiisisalaatin kera? Augustiner-oluita on tarjolla yhdeksää laatua, ja yllättävää kyllä Augustiner Lenten -olutta saa juoda myös paaston aikana, kertoo travelandleisure.com.

Belgian Beer Café Bluestone, Melbourne

Melbournen suurin terassi imitoi belgialaisia oluenjuontitapoja. Päivänvarjoilla varustetuissa pöydissä viihtyvät niin opiskelijat kuin ryhmähenkeä kasvattavat bisnesryhmätkin.

Belgialaisen hengen mukaisesti tarjolla on simpukoita ja ranskalaisia, ja kesäisin grillattua bratwurstia ja kanaa. Hanasta oluenystävä voi tilata Stella Artoisia, Hoegaardenia, Leffe Blondea, Leffe Brunea ja Belle-Vue Kriekia, jotka tarjoillaan yhdeksänvaiheisen kaatamisprosessin jälkeen – halutaanhan oluen maku saada esiin parhaalla mahdollisella tavalla!

Studio55

Lähde: Travelandleisure.com

Lue myös:

    Uusimmat