Kokeile Vivi-Ann Sjögrenin espanjalaista herkkureseptiä

Vivi-Ann Sjögren avioitui espanjalaisen Paco Serranon kanssa vuonna 1965. Ensimmäinen ateria, joka Vivi-Annille tarjottiin uusien appivanhempiensa luona alkoi ruokalajilla nimeltä Huevos a la bandera española eli munat a la Espanjan lippu.

Vivi-Annin mukaan tämä viattomalta kuulostava alkupala oli mitä suurimmassa määrin poliittinen.

Katso Studio55.fi-ohjelma, niin kuulet tarinan reseptin takaa!

Huevos a la bandera española

Béchamelkastike:

Lämmitä pienessä kattilassa vähän öljyä.

Sekoita siihen 3 rkl jauhoja, lisää 3 dl kuumaa maitoa ja keitä hämmentäen, kunnes kastike sakenee.

Mausta suolalla ja kaada jäähtymään tarjoiluvadille.

Tomaattikastike:

Kuori kilo tomaatteja, poista niistä siemenet, paista öljyssä ja mausta suolalla.


Halkaise pituussuuntaan yksi kovaksi keitetty muna syöjää kohti ja hienonna keltuaiset. Asettele valkuaiset béchamelkastikkeen päälle, täytä ne hienoksi silputulla serrano-kinkulla ja peitä tomaattikastikkeella. Ripottele päälle keltuainen.

Ohje Vivi-Ann Sjögrenin kirjasta Andalucian karkea suola, Scildts Kustannus Oy, 2004

Tutustu myös MTV3.fin Makuja-sivujen espanjalaisiin herkkuihin:

Lue myös:

    Uusimmat