Aurinkolomalle paratiisiin – yhdeksän bungalowia laineilla

Nollan alle hapuileva elohopea saa monet haaveilemaan unelmalomasta paratiisisaarella. Hotellihintojen vertailusivusto Trivago esittelee maailman uskomattomimmat vedenpäälliset bungalowit.

Taustalla trooppinen sademetsä ja ulko-oven takana siintää turkoosina kimalteleva valtameri. Kuulostaa hyvältä, eikö totta? Mitäpä jos kokeilisit seuraavalla lomallasi turisteja täynnä olevan 50-kerroksisen hotellin sijaan laineilla lepäävää lomakylää? Majoitu Malediiveilla luksushuvilassa, jonka ovelle pääsee vain soutaen tai rentoudu Panamalla palmunlehtikattoisen bungalowisi terassilla delfiinien leikkejä seuraten. 

The Float House River Kwai, Kanchanaburi, Thaimaa

Villin viidakon, luonnonkauniiden vesiputousten ja historiallisten maamerkkien ympäröimä The Float House River Kwai sijaitsee Thaimaan Kanchanaburissa, vain parin tunnin ajomatkan päässä Bangkokin vilskeestä. Kwai-joen laineilla kelluvat 18 kaunista huvilaa on valmistettu tropiikin omista materiaaleista, bambusta ja tiikistä. Lähde ihailemaan luonnon ihmeitä elefantilla ratsastaen tai tutustu kuuluisaan Kwai-joen siltaan melontaretkellä. Alueen museoiden ja tunnettujen temppelien lisäksi kannattaa katsastaa myös kelluvat markkinat. 

Likuliku Lagoon Resort, Malolo, Fidži

Fidžin Mamanuca-saaria koristaa paratiisimainen Likuliku Lagoon Resort, jonka upeat bungalowit on rakennettu luonnonmateriaaleista ja suunniteltu fidžiläisiä arkkitehtuuriperinteitä kunnioittaen. Mikäli maltat irrottaa katseesi häikäisevistä maisemista, pääset nauttimaan rentouttavista vartalohoidoista hotellin kylpylässä tai viilettämään Tyynen valtameren kimaltelevissa vesissä surffilaudan vietävänä. Likuliku järjestää myös vesiskootterikierroksia läheiselle Monurikin saarelle, jossa kuvattiin Tom Hanksin hittielokuva Cast Away - tuuliajolla. 

Berjaya Langkawi Resort, Pantai Kok, Malesia

Malesian trooppisten sademetsien ja Andamaanienmeren kristallinkirkkaiden vesien ympäröimä Barjaya Langkawi Resort on 50 huoneesta, sviitistä ja huvilasta muodostuva lomakylä, jossa voit yöpyä joko vetten päällä tai sademetsän siimeksessä. Lomakylä tarjoaa virkistysmahdollisuuksia joka lähtöön, joten lomaa voi viettää vaikkapa tenniksen, kalastuksen, surffauksen tai sukellusretken merkeissä. Mikäli kuitenkin suosit lomallasi rennompaa meininkiä, hotellin upea kylpylä hoitoineen ja yhdeksän baaria hedelmäisine drinkkeineen tuovat tasapainoa aktiivisiin ajanvietteisiin.

InterContinental Resort Tahiti, Tahiti, Ranskan Polynesia

31 vedenpäällisen bungalowin Intercontinental Resort Tahiti tarjoaa täydelliset puitteet tutustumisretkelle Tyynen valtameren jalokiveen, Ranskan Polynesian saaristoon. Bungaloweista avautuvat maalaukselliset maisemat Moorean saarelle ja lomakylällä on tarjottavana monenmoista paratiisisaaren aktiviteettia. Intercontinental Tahiti on paras mahdollinen paikka ravintola- ja baarihyppelyyn, sillä lomakylässä on lukuisia vedessä kelluvia gourmet-ravintoloita, upeita allasbaareja ja jopa paikallisten suosima, live-esiintymisiä tarjoava baari. Parhaiten lomakylä kuitenkin tunnetaan perinteisestä polynesialaisesta illalliskabareestaan, jonka vertaista et löydä koko Tahitin saarelta.

Vinpearl Luxury Nha Trang, Nha Trang, Vietnam

Vinpearl Luxury Nha Trang sijaitsee ylellisesti omalla saarellaan Vietnamin rannikolla, maailman kauneimpien merenrantamaisemien ympäröimänä. 84 ihastuttavan villan lisäksi lomakylästä löytyy maailman ainoa vedenpäällinen luksuskylpylä, Vincharm Spa. Kylpylän yksityiset hierontamajat ovat varsinainen aaltojen päällä lepäävä paratiisi täydellistä rentoutumista kaipaaville lomailijoille. Golfin harrastajia Vinpearl Luxury Nha Trang houkuttelee uskomattoman kauniilla, rantaviivaa myötäilevällä 18-reikäisellä design-golfkentällä.

Song Saa Private Island Koh Rong, Koh Rong, Kambodža

Siaminlahden suojissa sijaitseva Song Saa Private Island on Kambodžan ensimmäinen yksityiselle saarelle rakennettu luksuslomakylä. Eristäytynyt lomakohde tarjoaa vierailijoilleen täydellistä luonnonrauhaa keskellä koskemattomia sademetsiä, värikkäitä koralliriuttoja sekä valkeita hiekkarantoja. Song Saan ylelliset villat ovat rakennettu ympäristöä kunnioittaen. Lomakylän ylpeyksiin kuuluu huippuluokan baari ja ravintola tarjoten uskomattomien näköalojen lisäksi herkullisen yhdistelmän niin perinteistä kambodžalaista kuin länsimaistakin ruokakulttuuria.

Constance Le Prince Maurice, Poste de Flacq, Mauritius

Poste de Flacq on Intian valtameressä sijaitsevan Mauritiuksen saarivaltion kauneimpia alueita. Kansainvälinen lomakylä Constance Le Prince Maurice muodostuu 64 sviitistä, 12 perhesviitistä, 12 vedenpäällisestä villasta sekä huippuylellisestä, kuninkaallisesta sviitistä. Hotellin ylpeydenaiheisiin lukeutuvat erityisesti koskemattomat trooppiset puutarhat, 18-reikäinen golfkenttä sekä kolme mieletöntä fine dining -ravintolaa. Mutta mikä todella vetää vierailijoita puoleensa on hotellin viinikellari, missä säilytetään noin 25 000 pullollista viinitarhojen tuotoksia maailman joka kolkasta.

Punta Caracol Acqua-Lodge, Bocas del Toro, Panama

Karibianmeren koralliriuttojen yllä lepäilevä Punta Caracol Acqua-Lodge sijaitsee eksoottisella Panaman lounaisrannikolla. Pitkospuiden yhdistämät yhdeksän palmunlehväkattoista majaa ovat kaikki varustettu omalla yksityisellä terassilla. Voit sukeltaa aamu-uinnille kristallinkirkkaaseen meriveteen suoraan asuntosi ovelta tai vain istuskella terassilla auringonlaskua ihaillen ja delfiinien temmellystä seuraten. Hotelli järjestää vierailleen paikallisten asukkaiden suosimia aktiviteetteja, kuten retkiä läheisiin alkuperäiskyliin sekä syrjäisimmille paratiisirannoille. Vaihtoehtoina on myös vaellusretki läpi sademetsän tai kalastusmatka paikallisen kalastajan opastuksella.

Gili Lankanfushi, Nord Male Atoll, Malediivit

Viiden tähden lomakylä Gili Lankanfushi sijaitsee syrjäisellä Lankanfushin korallisaarella, 20 minuutin pikaveneajelun päässä Malediivien pääkaupungista ja Malén kansainväliseltä lentoasemalta. Yksityisessä lomakylässä on 45 laineilla lepäävää bungalowia, joista jokaisessa on oma vesipuutarha ja aurinkoterassi. Osaan bungaloweista pääsee jalan, kun taas osa on tavoitettavissa vain veneellä –  täydellinen asumismuoto niille, jotka etsivät lomallaan täydellistä rauhaa ja yksityisyyttä. Luonnonmukaisen hotellin ravintoloissa ruoat valmistetaan pääosin lomakylän omien kasvi- ja yrttitarhojen luomusadosta.

Lähde: Trivago

Kokeile käänteentekevää matkahakua ja inspiroidu osoitteessa Lomakuumetta.fi!

Lue myös:

    Uusimmat