Yllättävä tulos: Pitkä suhde, vähemmän orgasmeja

Studio55.fin kyselyyn vastanneiden yli viisikymppisten seksielämä on tyydyttävää, mutta ongelmiakin löytyy.

Lähes kolmasosa Studio55.fin seksuaalisuusaiheiseen kyselyyn vastanneista kertoo seksielämänsä ongelmien kärjistyvän omiin tai kumppaninsa erektiovaikeuksiin.

Neljäsosa kertoo puolison haluttomuuden olevan ongelma. 23 prosenttia vastanneista puolestaan kokee oman haluttomuutensa seksielämää haittaavaksi.

Ei koskaan orgasmia?

Naisista 11 prosenttia saa joka kerta orgasmin ja 41 prosenttia lähes joka kerta. Vastaavat luvut miesten kohdalla ovat 50 ja 41 prosenttia. Noin puolet naisista ei saa koskaan tai saa hyvin harvoin orgasmin. Miehistä vain 9 prosenttia ei yllä huipulle lähes koskaan tai ollenkaan.

Orgasmin saivat kyselyyn vastanneista useammin ne, jotka ovat olleet vähemmän aikaa kumppaninsa kanssa. Mitä pidempään kestänyt suhde on, sitä vähemmän suhteessa saadaan orgasmeja.

Alkoholi tappaa seksihalut

Suomalaismiesten kohdalla seksielämän ongelmat kärjistyvät kiireen aiheuttamaan väsymykseen ja jaksamattomuuteen. Naisia vaivaa työkiireiden ja väsymyksen lisäksi lasten läsnäolo. Alkoholilla on usein vaikutusta ongelmiin.

– Haluttomuutta esiintyy vain, jos on nauttinut alkoholia liikaa, kertoo mieslukija.

Naisten keskuudessa niin ikään kumppanin alkoholismi nousee kantavaksi ongelmaksi.

– Mieheni on alkoholisti, ja minua inhottaa koko ajatus rakastelusta, kertoo toinen.

Lipsautuksillakin voi olla pitkäkantoiset vaikutukset.

– Kumppanin loukkaavat sanomiset kauan aikaa sitten ovat mielessä, ne vievät mielenkiinnon vuosienkin jälkeen. Joten kannattaisi miettiä sanomisiaan, niitä ei toinen unohda, neuvoo lukija.

Kumppanin liiallisen alkoholinkäytön lisäksi erotiikantappajia ovat muun muassa alkoholin haju, hien haju sekä jämähtäminen nettimaailmaan.

– Kumppani ei kiinnosta. On myös huono sängyssä, liian lihava, kertoo mieslukija.

Sairaus pysäyttää seksin

Sairaudet saattavat aiheuttaa tauon seksielämässä. Esimerkiksi sydänlääkkeet, kumppanin eturauhassyöpä, oma syöpä sekä kohdunpoiston jälkeinen kipu ovat pysäyttäneet petileikit väliaikaisesti.

– Ongelmamme on puhumattomuus, kumppanini ei pysty keskustelemaan seksistä, kertoo nainen.

Orgasmin puute vaivaa myös, sekä se, että seksiä on kotona liikaakin tarjolla.

– En saa minkäänlaista rauhaa asian suhteen.

Ei alunperinkään yhteensopiva pari

Suhteeseen vaikuttavat myös taloudelliset ongelmat, tyytymättömyys omaan vartaloon, tunneköyhyys, tunteettomuus sekä rakkaudeton suhde.

– Ongelmani oli rakkaudeton avioliitto, joka päättyi 18 vuotta sitten. Sen jälkeen on ollut miehiä, joiden kiinnostus osoittautui liittyvän vain seksiin.

– Erektion puute miehellä vie kaikki halut.

– Seksihalut loppuivat puolison innostuttua pornosta.

– Emme ole alunperinkään olleet yhteensopiva pari intiimialueella!

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Kyselyyn osallistui Studio55.fi-sivustolla 6.−12.4.2011 yhteensä 1000 yli 50-vuotiasta vastaajaa.

61 prosenttia heistä oli naisia ja 39 prosenttia miehiä. 53 prosenttia vastaajista oli 55−64-vuotiaita, 28 prosenttia alle 55-vuotiaita, 17 prosenttia 65−74-vuotiaita ja 2 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat