Testaa Kennethin herkulliset reseptit

Kenneth Oker-Blom neuvoo teoksessaan Syö terveellisesti, ajattele ekologisesti, miten ruoanlaitossa voi ottaa huomioon raaka-aineiden ekologisen puolen. Kokeile neljää herkullista reseptiä Kennethin keittokirjasta.

Maa-artisokkakeitto

Ainekset:

1/2 kg maa-artisokkia

2 rkl sitruunamehua

1/2 l kasvislientä

3 dl + 1 1/2 dl kuohukermaa

Kuori 1/2 kg maa-artisokkia. mikä sujuu helpoiten käyttämällä teelusikkaa. Leikkaa maa-artisokat palasiksi ja laita ne välittömästi tilkalla sitruunaa maustettuun kylmään veteen, jotta ne eivät ala tummua. Nosta pois vedestä ja keitä artisokkia hiljalleen kasvisliemessä ja 3 desilitrassa kuohukermaa 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Laita keitto monitoimikoneeseen ja käytä sitä täydellä teholla.

Kaada keitto 4 keittolautaselle. Vatkaa 1 1/2 dl kermaa vaahdoksi ja kaada keiton päälle. Paahda grillivastusten alla, kunnes pinta on saanut hiukan väriä.

Friteeratut perunankuoret

Ainekset:

ylijääneitä perunankuoria

öljyä

suolaa

Perunankuoria ei aina tarvitse heittää pois. Pese ja kuori perunat (niin että kuoret jäävät vähän tavallista paksummiksi). Lämmitä öljy kattilassa 160C ja friteeraa perunankuoret öljyssä. Valuta perunankuoret siivilässä. Nosta öljyn lämpötila 180C ja friteeraa perunankuoria vielä, jotta ne saavat ihanan rapean pinnan.

Anna perunankuorien valua talouspaperin päällä. Suolaa ja tarjoile ne esimerkiksi keitetyn kalan kera tai aperitiivin seurana ennen varsinaista ruokailua.

Lammaskaali

Ainekset:

1/2 lampaanlapaa

3 dl lihafondia

1/2 kg valkokaalinkerä

1 laakerinlehti

8 maustepippuria

2 tl suolaa

voita paistamiseen

pieni nippu persiljaa koristeluun

Leikkaa liha suuriksi, noin 2 X 2 X 2 cm:n palasiksi. Ruskista lihapalat voissa. Keitä lihafondi kannellisessa padassa. Leikkaa kaali suikaleiksi. Laita lihapalat ja kaali pataan. Huuhdo paistinpannu vesitilkalla ja lisää neste pataan. Lisää laakerinlehti, maustepippuri ja suola. Lisää vettä sen verran, että ruoka peittyy.

Anna poreilla hiljalleen noin kaksi tuntia. Koristele persiljasilpulla.

Omenasorbetti

Ainekset:

4 hapanta, tiivisrakenteista omenaa

1 dl vastapuristettua omenamehua

1/2 dl sokerilientä

4 rkl vastapuristettua sitruunamehua

4 rkl Calvadosia

4 dl pihlajanmarjoja

2 dl Sorbus-pihlajanmarjalikööriä

1 dl sokeria

Leikkaa pois omenoiden "hatut" ja koverra omenoiden sisus lusikalla. Poista siemenkotien kovat osat ja keitä omenanlihaa omenamehun, sokeriliemen, sitruunamehun ja Calvadosin seoksessa. Jauha ainekset tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa.

Laita seos pakastimeen 3 tunniksi ja sekoita haarukalla muutaman kerran pakastamisen aikana. Lusikoi sorbetti koverrettujen omenoiden sisään, laita "hatut" päälle. Keitä pihlajanmarjoja, Sorbusta ja sokeria hiljalleen 1/2 tuntia ja asettele omenoiden ympärille peiliksi.

Lue myös:

    Uusimmat