Tällaisia herkkuja voit loihtia metsän antimista – Poimi martan vinkit

Metsän antimet taipuvat muun muassa keitoiksi, padoiksi ja leivontaan.

– Sienistä tehdään tyypillisesti keitto-, pata- ja laatikkoruokia. Leivonnassa niitä voi käyttää leipien, piirakoiden ja pasteijoiden täytteenä, Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen sanoo.

– Myös sienistä tehdyt etikkasäilykkeet ovat aivan loistavia. Mausteiset sienet ovat niin ikään erinomaisia kasvisaterian tai lihapaistin kanssa tarjottavina lisäkkeinä.

Marjoja käytetään sellaisinaan, välipaloina ja jälkiruokina.

– Marjat ovat aivan loistavia aamupalalla puuron, viilin ja jogurtin kanssa. Niistä voi myös tehdä smoothien – se on pikaruokaa parhaimmillaan.

Yrteistä Hopsu-Neuvonen suosittelee ottamaan käyttöön ainakin nokkosen.

– Sitä saa kaupasta kuivana ja pakastettuna. Murskattuna nokkonen käy keittoihin tai sämpylätaikinan nesteeseen: se tuo ruokiin mukavan värin ja maun.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat