Täältä saat D-vitamiinia

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan valtaosa suomalaisista saa liian vähän D-vitamiinia. Miten tasoa voisi parantaa?

D-vitamiinia saa ravinnosta – mutta ei riittävästi.

– Kun olin lapsi, D-vitamiinia tuli kalanmaksaöljystä. Sitä saa myös kalasta, maksasta, munista ja voista. Auringon valoa ne eivät kuitenkaan korvaa, Antti Heikkilä selittää.

Riittävä D-vitamiinitaso vaatii auringonottoa ja lisäravinteita.

– Lisäravinteita on kahdenlaisia: kalasta tehtyjä luonnon vitamiineja sekä keinotekoisesti lampaan rasvasta eli lanoliinihaposta valmistettuja. Ei ole väliä, kumpaa niistä käyttää, kunhan pillereitä syö talvisaikaan joka päivä.

Studio55.fi/Piia Simola

Tutustu muihin Antti Heikkilän ajatuksiin:

Lue lisää D-vitamiinista:

Lue myös:

    Uusimmat