Introvertista ekstrovertiksi – lue vinkit, joilla pääset alkuun

Sosiaalisia taitojaan voi parantaa ainoastaan niitä harjoittelemalla. Sisäänpäin kääntyneelle harjoittelukin voi tuottaa tuskaa – näillä vinkeillä pääsee siinä ainakin alkuun.

Hanki ystäviä

Jos et ole sosiaalisesti aloitteellinen luonnostaan, aseta tavoitteeksi tutustua yhteen uuteen ihmiseen viikossa. Tutkimukset osoittavat, että ystävyyssuhteilla on jopa positiivisia terveysvaikutuksia: ne saavat elämän ylämäet tuntumaan entistä paremmilta ja loiventavat alamäkiä

Aloita tutustuminen peruskysymyksillä, kuten "Mistä olet kotoisin?" ja "Mitä teet työksesi?" Ne voivat tuntua latteilta, mutta niillä on tärkeä tarkoitus. Niiden avulla etsitään asioita, joissa ihmiset ovat keskenään samankaltaisia. Hyviä keskustelunavauksia ovat sikäli myös urheilu, musiikki ja elokuvat.

Tasapainota keskusteluroolit

Kun keskustelu on ohi, mieti, kuinka paljon keskustelun eri osapuolet olivat äänessä. Jos toinen ei jaa kovin paljoa itsestään, olet saattanut puhua liikaa ja jättää kuuntelemisen liian vähäiselle huomiolle. Yritä kysyä yksi tarkentava kysymys aina ennen, kun esität oman kommenttisi asiasta – tällöin ihmisestä tuntuu, että häntä ymmärretään.

Jos tulet usein jyrätyksi keskustelussa, korota hieman ääntäsi ja kerro jotain, joka puoltaa muiden näkökulmaa keskustelussa. Kun sanoma on myönteinen, kukaan ei tunne tulevansa tyrmätyksi. Ulospäin suuntautuneet eivät myöskään näe tätä keskeytyksenä, vaan lisäyksenä keskusteluun.

Kiinnitä huomiota kehonkieleen

Kun lähestyt jotakuta, jonka olet tapaamassa ensimmäistä kertaa, kohota kulmakarvojasi pikaisesti jo muutaman metrin päästä. Se antaa ihmiselle avoimen ja ystävällisen mielikuvan. Jos ele ei ole luontainen, sitä kannattaa harjoitella peilin edessä, jotta välttää "peura ajovaloissa" -vaikutelman.

Kun olet metrin päässä uudesta tuttavuudestasi, ojenna kätesi kämmen avoinna puristaaksesi kättä. Jos kättä kiirehtii tarjoamaan puristettavaksi liian aikaisin, voi luoda kiusallisen vaikutelman.

Juttele töissä

Pistä merkille, missä ihmiset yleensä kokoontuvat juttelemaan työpaikallasi. Aseta tavoitteeksi, että menet sinne keskustelemaan viideksi minuutiksi joka viikko. Jos tapaat jonkun, jonka kanssa sinulla on yhteistä, kutsu hänet lounastamaan kanssasi.

Sano jotain positiivista keskustelun lopuksi

Yritä viedä keskustelua positiiviseen suuntaan. Jos keskityt negatiivisiin keskustelunaiheisiin, sinut assosioidaan negatiivisiin asioihin, etenkin kuin ystävyys on vielä nupullaan

Pienessä valittamisessa ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta yritä kääntää keskustelu viimeistään loppuaan kohden johonkin positiiviseen.

 

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat