Antti Heikkilä: Ruokavalio-oppeja haettava tästä yllättävästä maasta

Vähähiilihydraattisen ruokavalion esitaistelija, lääkäri Antti Heikkilä kehottaa hakemaan ruokavalio-oppia yllättävästä suunnasta.

– Neuvostoliiton viisautta ei pidä väheksyä. He ensimmäisen ihmisenkin avaruuteen ampuivat, Antti Heikkilä laukoo.

Hänen mukaansa Neuvostoliitossa oli dietologiaa. Siellä oli määritelty selvät ruokavaliot tiettyjen sairauksien hoitoon.

– Neuvostoliitossa on 1950–60-luvuilla diabetesta hoidettu samalla tavalla, kuin mitä minä ajan nyt.

Heikkilä kertoo venäläisestä ystävästään, joka muistelee kaiholla Neuvostoliiton aikaisia ruokaoppeja. Ystävän kertoman mukaan jokaista 70 000 asukasta kohden oli valtion tukema ravintola, jossa kansalaista ruokittiin juuri hänelle laaditun ruokavalion mukaan. Lääkkeitä tarvittiin vähemmän, kun ihmisiä hoidettiin ruokavaliolla.

– Se oli yli 200 vuotta vanha käytäntö, kunnes 1980-luvulla lääketeollisuus jyräsi ruokahoidon ja toi lääkkeet tilalle, Heikkilä toteaa.

Hän ei ymmärrä, miksi esimerkiksi diabeetikon tulisi lääkkeisiin turvaten syödä ruoka-aineita, joille hän on herkistynyt.

Heikkilä muistelee, kuinka hänen aloitellessaan lääkärinä 1960-luvun lopussa diabetesta hoidettiin tiukalla ruokavaliolla: pottu ja leipä olivat kiellettyjä, ja vähillä lääkkeillä pärjättiin.

– Nyt on alkanut ilmetä tutkimuksissakin, että lääkehoito on väärää, eikä johda mihinkään, Heikkilä toteaa ja huomauttaa lääkkeiden sen sijaan aiheuttavan ongelmia.

– Viime viikollakin oli tutkimus, jonka mukaan kolesterolilääkkeet aiheuttavat diabetesta jopa 48 prosentilla. Silti lääkelinjalla jatketaan.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat