Mainos

Antti Heikkilä: Ruisleipä ei ole terveysruokaa

Ruisleipä on terveysruoka vailla vertaa – näin meille ainakin uskotellaan. Lääkäri Antti Heikkilä on asiasta täysin toista mieltä.

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan geenimme ovat edelleen samanlaisia kuin esi-isillämme, mutta esimerkiksi Suomessa maatalouden alkaminen muutti sitä, kuinka nämä geenit ihmisessä aktivoituvat.

Keskiaikainen ruokavalio "naatteineen ja lihoineen" sai ihmiset voimaan hyvin, mutta viljojen käyttöön tuleminen aiheutti terveysongelmia.

– Esimerkiksi ruisleivässä oleva lektiini muuttaa suolen limakalvoa niin, että proteiinit pääsevät suoraan verenkiertoon. Filaatti suolistossa puolestaan estää mineraalien imeytymistä, Heikkilä sanoo.

Mutta vaalea viljakaan ei ole hyväksi, sillä Heikkilä kertoo, että paljon pullaa ja leipää syövillä on korkeampi riski sairastua osteoporoosiin.

Lääkärin mukaan ihmisillä on myös monesti huonompi kyky sietää viljaa kuin he tietävätkään, eikä tämä ominaisuus edes välttämättä näy testeissä.

Studio55.fi/Nina Talmén

Mainos

Osallistu keskusteluun

Uusimmat: Studio55.fi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.